search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:09
MENU CLOSE

«Κλάδος ελαίας» από Ερντογάν σε Πούτιν: «Ελπίζω οι σχέσεις μας να φτάσουν στο επίπεδο που αξίζουν»

14.06.2016 13:27
Ρωσία-Τουρκία-συμμαχία: Ο Πούτιν πρότεινε στενή συνεργασία στον Ερντογάν - Media

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επαφή σ’ αυτό το επίπεδο που γίνεται γνωστή έπειτα από μήνες ισχυρών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Επιβεβαιώνουμε (…) ότι ο πρόεδρος (Ερντογάν) έστειλε μια επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας» που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο έλαβε το μήνυμα του Ερντογάν «μέσω των διπλωματικών διαύλων», επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα επιδεινώθηκαν σοβαρά τον περασμένο Νοέμβριο αφού τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τα συριακά σύνορα επειδή είχε, σύμφωνα με την Τουρκία, παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Από τότε η Ρωσία έχει επιβάλει ένα κύμα οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας και έχει καλέσει τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία.

Μετά το επεισόδιο, ο Ερντογάν είχε ζητήσει μια συνάντηση με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Παρισιού για το κλίμα, αλλά ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είχε αρνηθεί.

«Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας να φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν», δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10