search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35
MENU CLOSE

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΚΤ σε περίπτωση Brexit – Με άμεση δημόσια δέσμευση πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια

14.06.2016 16:20
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ΕΚΤ σε περίπτωση Brexit - Με άμεση δημόσια δέσμευση πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια - Media

Δημόσια παρέμβαση από ΕΚΤ αμέσως μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με το Reuters

 

 

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε περίπτωση που κερδίσει το Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η ΕΚΤ θα ενεργήσει άμεσα με δημόσια παρέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της τράπεζας.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξει τις χρηματαγορές, σε ενδεχόμενη επικράτηση του «Out» στο προσεχές δημοψήφισμα.

Μάλιστα, η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (24/6), προτού «ανοίξουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

«Θα υπάρξει δήλωση ότι η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά» δηλώνει ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Στο έκτακτο σχέδιο της Φρανκφούρτης προβλέπεται και η συμμετοχή της Bank of England, καθώς οι δύο τράπεζες, από κοινού, θα επιχειρήσουν να χρηματοδοτήσουν απεριόριστα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τόσο με ευρώ, όσο και με στερλίνες.

Μία τέτοια κίνηση, εκτιμάται ότι θα εκτονώσει τον πανικό των επενδυτών και θα μειώσει τον κίνδυνο επέκτασης της χρηματοπιστωτικής αστάθειας σ’ όλη την Ευρώπη.

Επαναλαμβάνεται ότι όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε εφαρμογή, μόνο εφόσον το αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης είναι υπέρ του Brexit.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35