search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Μια αστυνομικός συγγραφέας και ένα παιδικό μυθιστόρημα που ξεχειλίζει αγάπη και αλληλεγγύη

15.06.2016 14:20
Μια αστυνομικός συγγραφέας και ένα παιδικό μυθιστόρημα που ξεχειλίζει αγάπη και αλληλεγγύη  - Media

Μπορεί να είναι αστυνομικός αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι και συγγραφέας και να βγάζει όλη της την αγάπη και την αγωνία για τα μικρά παιδιά μέσα από τα βιβλία της. 

 

Μπορεί να είναι αστυνομικός αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι και συγγραφέας και να βγάζει όλη της την αγάπη και την αγωνία για τα μικρά παιδιά μέσα από τα βιβλία της.

«Ο Τυροκοφτερός» είναι ένα παιδικό βιβλίο γραμμένο από την αστυνομικό συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου. Είναι ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά τα μηνύματα του αγγίζουν και τους μεγάλους.

«Ο Τυροκοφτερός» αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στo πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων».

Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Τυροκοφτερός λοιπόν είναι ένα μικρό κομμάτι τυρί που αποφασίζει να κάνει κάτι που θεωρεί απαραίτητο μιας και όπως μας λέει δεν μπορεί να υπάρχουν βιβλία για τις ζωές άλλων και όχι για τη δική του. Όπου άλλοι βλέπε Σακίρα, Λιονέλ Μέσι, Πάουερ Ρέιντζερς. Μέσα από την αυτοβιογραφία του και την αστεία περιπέτεια που διηγείται μαθαίνουμε για την αριστοκρατική καταγωγή του, την πλούσια σε θρεπτικές αξίες προσωπικότητά του και το μεγαλοφυές σχέδιό του.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν συνταγές μαγειρικής καθώς και ασκήσεις και παιχνίδια κατανόησης που θα κάνουν το ανάγνωσμα ακόμα πιο διασκευαστικό.

Η αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου με το πρώτο της βιβλίο, «Μια ζαχαρένια συνταγή» έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία διάκριση που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία για τα παιδιά προσφύγων.

 Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου της βιβλίου διατέθηκαν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:19