search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:48
MENU CLOSE

«Αντιλαϊκά μέτρα χωρίς τελειωμό»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1921
16-06-2016
18.06.2016 03:00
koytsoympas-3.jpg

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση, η «επόμενη μέρα» μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον ενικό».

 

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η συνταγματική αναθεώρηση, η «επόμενη μέρα» μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον ενικό».
 
«Η αξιολόγηση έκλεισε για το κουαρτέτο, για την ελληνική κυβέρνηση, γι’ αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία και σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά άνοιξαν τα μεγάλα προβλήματα για μια ακόμη φορά για το σύνολο του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στην τρέχουσα οικονομική «εικόνα». Σημείωσε μάλιστα ότι δεν έχουν τελειώσει τα προαπαιτούμενα, καθώς υπάρχουν κι άλλα το φθινόπωρο.
 
«Δεν άλλαξε η πολιτική, αντίθετα επιδεινώθηκε από πέρσι το καλοκαίρι. Έφτασε εκεί που έφτασε, ψηφίστηκε ένα τρίτο μνημόνιο, που είναι ίδιο και χειρότερο απ’ τα δύο προηγούμενα, και όλο αυτό το διάστημα προχωράμε σε σωρεία αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που δεν έχουν τελειωμό, εν ονόματι κάποιας ανάπτυξης που “θα” έρθει, κάποιας δίκαιης κατανομής που “θα” γίνει στο μέλλον, κάποιας νέας πορείας που “θα” χαράξει ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ».
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση για την οικονομία, για τους θεσμούς και για τις εκλογές, που δεν θα είναι επίφαση δημοκρατίας. Η εκλογική ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος, είπε, θα συνιστούσε ένα πολύ μεγάλο βήμα, καθώς «θα μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερα και στη Βουλή και στον λαό, χωρίς την οργάνωση του οποίου δεν μπορεί να ασκηθεί πίεση στην αστική εξουσία», τονίζοντας πως το ΚΚΕ και τώρα ψηφίζει υπέρ και του παραμικρότερου θετικού μέτρου για τον λαό. 
 
Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο ο Κουτσούμπας επανέλαβε τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για την καθιέρωση της ανόθευτης απλής αναλογικής χωρίς πλαφόν εισόδου στη Βουλή 3%. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μας έστειλε μήνυμα ήδη. Και μας είπε ότι σκέφτεται, αν συμφωνήσουμε κι εμείς, να κάνει ανόθευτη απλή αναλογική, αλλά στο ερώτημα τι εννοεί ανόθευτη απλή αναλογική μάς απάντησαν ότι θα έχει πλαφόν 3%, θα έχει κάποιο μπόνους, “να το δούμε, αλλά μπορεί και να το βγάλουμε”, “μπορεί και να το βάλουμε, να είναι λιγότερο, να είναι μεγαλύτερο”, γιατί δεν συμφωνούν τα άλλα κόμματα, θα έχει κατάτμηση περιφερειών, θα έχει και μια σειρά άλλα που δεν συνηγορούν ούτε και να τη λες απλή αναλογική». 
 
Για τη συνταγματική αναθεώρηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε πως «όλες αυτές οι προτάσεις που έχουν ακουστεί – εκτός από την πείρα που έχουμε πλέον για κάθε συνταγματική αναθεώρηση – είναι προς το αντιδραστικότερο, να το πω έτσι. Μιλάμε για χειροτέρευση συνταγματικών διατάξεων από αυτές της πρώτης αλλαγής του Συντάγματος μετά το 1974 και σε συνέχεια κλιμακωτά. Κι αυτό αφορά διάφορα ζητήματα. Για παράδειγμα: Εγώ θα σας πω την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι ότι είναι κύριο ζήτημα αυτό, εγώ επιμένω ότι δεν είναι κύριο ζήτημα, είτε εκλέγεται απ’ τον λαό είτε εκλέγεται απ’ τη Βουλή ή από ένα ευρύτερο σώμα». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33