search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Το πρώτο θηλαστικό που εξαφανίζεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής

15.06.2016 17:36
ΗΠΑ: Η χώρα αποχωρεί επισήμως από τη Συμφωνία του Παρισιού - Media

 

Το πρώτο είδος θηλαστικού του οποίου η εξαφάνιση αποδίδεται ευθέως στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή εντόπισαν επιστήμονες από την Αυστραλία. Πρόκειται για ένα μικρό τρωκτικό που ζούσε αποκλειστικά σε ένα μικρό κοραλλιογενές νησί έξω από την Αυστραλία.

Το τρωκτικό είχε βρεθεί μόνο σε ένα νησάκι, μήκους 340 μέτρων και πλάτους 150, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουίνσλαντ και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Στη διάρκεια δύο ερευνών πεδίου που πραγματοποιήθηκαν το 2014, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ απέτυχαν να εντοπίσουν έστω και έναν μελόμυ. Τελευταία φορά που εθεάθη το ζωάκι ήταν το 2009.

Το οριστικό τέλος του τρωκτικού «πιθανότατα αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη εξαφάνιση θηλαστικού λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής» γράφουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους.

Ο μελόμυς σχεδόν σίγουρα εξαφανίστηκε από πλημμύρες που πλήττουν όλο και συχνότερα το κοραλλιογενές νησί λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:11