search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Ο κύριος “Nine Inch Nails” κατηγορεί το YouTube για “κλεμμένο περιεχόμενο”

15.06.2016 18:49
Ο κύριος "Nine Inch Nails" κατηγορεί το YouTube για "κλεμμένο περιεχόμενο" - Media

 

Για “κλοπή περιεχομένου” κατηγόρησε την γνωστή υπηρεσία βίντεο YouTube ο γνωστός αμερικάνος μουσικός Τρεντ Ρέζνορ (η “ψυχή” του συγκροτήματος Nine Inch Nails, και βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας “The Social Network”), προσθέτοντας τη φωνή του σε αυτές κι άλλων καλλιτεχνών που επιτίθενται στο YouTube και εμμέσως στην ιδιοκτήτριά του εταιρεία, την Google, για μη καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Ρέζνορ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard δήλωσε ότι “βρίσκω το επιχειρηματικό μοντέλο του YouTube υποκριτικό: χτίστηκε πάνω σε δωρεάν, κλεμμένο περιεχόμενο και έτσι έγινε τόσο μεγάλο”. O Ρέζνορ, ο οποίος είναι και επικεφαλής στο δημιουργικό τμήμα της υπηρεσίας Apple Music, του μεγάλου ανταγωνιστή της Google, προσέθεσε ότι “θεωρώ ότι κάθε δωρεάν υπηρεσία είναι άδικη. Μεγενθύνει την επιχείρηση, της δίνει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλη πρώτη δημόσια εγγραφή και αυτό γίνεται στην πλάτη τη δική μου και τον συναδέλφων μου”.

Σημειώνεται ότι τα μουσικά βίντεο που βρίσκονται στο YouTube ανεβαίνουν από χρήστες, οι οποίοι δεν πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα, κάτι που θεωρείται ότι μειώνει τα έσοδα συνδρομητικών υπηρεσιών, όπως η Apple Music, αν και εκπρόσωπος της Google ανέφερε πρόσφατα ότι το YouTube κατέβαλε ποσό ύψους 3 δισ. δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα, ισχύριζόμενος ότι οι χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών καταναλώνουν πολύ περισσότερη μουσική από τους χρήστες του YouTube.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42