search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Οι τράπεζες στέλνουν εξώδικα για δάνεια στους πυρόπληκτους της Ηλείας…

16.06.2016 13:26
Οι τράπεζες στέλνουν εξώδικα για δάνεια στους πυρόπληκτους της Ηλείας… - Media

 

Σε σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για την επιβίωσή τους εκτίθενται πλέον οι επιχειρήσεις της Ηλείας οι οποίες έλαβαν κατά το παρελθόν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμός, φωτιά, κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», από τις αρχές του Ιουνίου έχουν σταλεί εξώδικες επιστολές σε επιχειρήσεις από τραπεζικά ιδρύματα, με τις οποίες ζητούν την εξόφληση ολόκληρου του ληξιπρόθεσμού ποσού του δανείου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα! Ειδάλλως, όπως τονίζεται στο εξώδικο, «η τράπεζα οφείλει το αργότερο ως τις 30/6/2016 να προχωρήσει σε καταγγελία της ως άνω σύμβασης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο, που είναι εγγυητής, θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή, αφού πρώτα όμως βεβαιώσει το χρέος στον οφειλέτη και το «περάσει» στην Εφορία.  Ως εκ τούτου, η επιχείρηση θα βρεθεί μέσα σε ένα βράδυ να χρωστά ένα μεγάλο ποσό στο ελληνικό Δημόσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, κλπ, ενώ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ξένο fund και να πρέπει να αντιμετωπίσει άοπλη τις διαθέσεις του.

Αυτό συμβαίνει διότι, όπως υποστηρίζει στο εξώδικο η τράπεζα, δεν υφίσταται νομοθετική ρύθμιση που να παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών πλην της ολοσχερούς εξόφλησης, επομένως η αντίστροφή μέτρηση για τη μετατροπή των επιχειρήσεων σε ακούσιους οφειλέτες έχει ξεκινήσει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39