search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Η φρικτή στιγμή που ένας ύποπτος μένει παράλυτος – Οι αστυνομικοί με βία του έσπασαν το λαιμό (Photos-Video)

16.06.2016 14:26
Η φρικτή στιγμή που ένας ύποπτος μένει παράλυτος – Οι αστυνομικοί με βία του έσπασαν το λαιμό (Photos-Video)  - Media

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της μέθης και της πρόκλησης ζημιών. Η βία που χρησιμοποίησαν όμως ήταν πέρα από τα όρια. Του έσπασαν το λαιμό και έμεινε παράλυτος. 

 

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία της μέθης και της πρόκλησης ζημιών. Η βία που χρησιμοποίησαν όμως ήταν πέρα από τα όρια. Του έσπασαν το λαιμό και έμεινε παράλυτος.

Ένα απαίσιο «κρακ» σα να σπάει κομμάτι από ξύλο και ο λαιμός του 24χρονου Ντόνοβαν Ντουράν έγινε θρύψαλα. Οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει ειχαν χρησιμοποιήσει υπερβολική βία.

Ο Ντόνοβαν από εδώ και πέρα θα μείνει για το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο λαιμός του έσπασε και δεν μπορεί να κάνει καμία λειτουργία από το θώρακα και κάτω.

Ο Ντόνοβαν Ντουράν είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. Ένα μεσημέρι στο πατρικό του σπίτι, γινόταν κάποια φασαρία. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία. Ένα περιπολικό έφτασε στη διεύθυνση και τον συνέλαβε.

Το βίντεο ξεκινάει από τη στιγμή που έχουν φτάσει στο τμήμα και τον βγάζουν έξω από το περιπολικό για να τον οδηγήσουν στα κρατητήρια. Τα χέρια του είναι δεμένα με χειροπέδες. Ο Ντόνοβαν φαίνεται πώς κάτι επιχειρεί να κάνει με τις χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί τον σηκώνουν βίαια και κάπου εκεί πρέπει να σπάει ο λαιμός του με ένα φρικτό και απαίσιο «κρακ». Ο Ντόνοβαν τότε φαίνεται και στο βίντεο ότι δεν μπορεί να περπατήσει και οι αστυνομικοί τον σηκώνουν δια της βίας.

Τους εξηγεί ότι πονάει και πως δεν αισθάνεται τα πόδια του. Τον ξανασηκώνουν με τη βία, μέχρι που καταλαβαίνουν ότι κάτι έχει συμβεί. Ο ένας μένει να τον παρακολουθεί γονατισμένο και με το πρόσωπο στο έδαφος και ο άλλος αστυνομικός φέρνει ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Τελικά κάποια στιγμή τον πίστεψαν και πήγε φρουρούμενος στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν κάταγμα αυχένα. Ο Ντόνοβαν έμεινε παράλυτος. Το βίντεο χρησιμοποιήθηκε στη δίκη των αστυνομικών. Οι ένορκοι έκριναν ότι πράγματι χρησιμοποιήθηκε βία όμως αυτό δεν στοιχειοθετεί βάση για ποινικές διώξεις εναντίον τους.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41