search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36
MENU CLOSE

Κόντρα Άδωνι και Πολάκη στη Βουλή για την υγεία – Ειρωνικά σχόλια για το τσιγάρο και τους «Παραιτηθείτε»

16.06.2016 14:37
Κόντρα Άδωνι και Πολάκη στη Βουλή για την υγεία – Ειρωνικά σχόλια για το τσιγάρο και τους «Παραιτηθείτε» - Media

 

Με εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες και σχόλια για το τσιγάρο και την συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» εξελίχθηκε η κόντρα του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με θέμα τη «διαφαινόμενη παρέμβαση του Υπουργείου στους διαγωνισμούς επιλογής 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών».  

«Ανοίγοντας» την ερώτηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον προπηλακισμό που δέχθηκε ο Παύλος Πολάκης στη Ιεράπετρα πριν από λίγες ημέρες, τονίζοντας πως καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού στελέχους. Ωστόσο, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την εικόνα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να καπνίζει επιδεικτικά μέσα στο υπουργείο. «Αν το είχατε κάνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα σας είχε παραιτήσει ο πρωθυπουργός, μόνο γι’ αυτό», ανέφερε ο «γαλάζιος» βουλευτής.  

Αναφερόμενος στο θέμα της ερώτησης ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως «μοριοδοτήσατε με τον δικό σας τρόπο, τινάζοντας στον αέρα όλη τη διαδικασία με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας». Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε σε υψηλούς τόνους υποστηρίζοντας πως το τελευταίο 6μηνο τα κρεβάτια στις εντατικές παραμένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές. «Έχετε να πείτε μια συγγνώμη σε όσους βλάφθηκε η υγεία συμπολιτών μας εξαιτίας σας; Σταματήστε να ευτελίζετε τις διαδικασίες, είστε νομικά έκθετος και παράνομος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Κατά πρωτοφανή και παράνομο» τρόπο παρενέβη ο υπουργός στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη 100 γιατρών και νοσηλευτών στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας ο Παύλος Πολάκης αρχικά εξέφρασε τις… ευχαριστίες του στον Άδωνι Γεωργιάδη για τα λόγια συμπαράστασης που εξέφρασε ο τελευταίος για τα «στημένα επεισόδια που έγιναν στην Ιεράπετρα από 10 ακροδεξιούς και 5 συγκεκριμένα πρόσωπα από την άκρα αριστερά». Με ειρωνική διάθεση όμως συνέχισε λέγοντας πως «σας εκφράζω την βαθιά μου συμπαράσταση για την αποτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης των “Παραιτηθείτε”. Για τους χιλιάδες λαού που είπατε ότι μαζέυτηκαν αλλά ως φαίνεται είχαν πάει κάτω από τα δέντρα και δεν φαίνονταν».

Ο Παύλος Πολάκης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν προληπτικός έλεγχος, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Σημείωσε μάλιστα ότι «ο προηγούμενος διαγωνισμός που έκανε το 2013 η προηγούμενη κυβέρνηση για την πρόσληψη 400 γιατρών και 190 νοσηλευτών έγινε χωρίς μοριοδότηση και ο πίνακας συντάχθηκε με μπιλιετάκια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να μείνει ψύχραιμος καθώς η «απώλεια ψυχραιμίας σας οδηγεί σε κραυγές και αισχρά ψέματα». Μάλιστα κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη, γιατί αυτός μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάκη Βορίδη «έκλεισαν τα νοσοκομεία και κατέστρεψαν τη πρωτοβάθμια υγεία». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36