search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Κράξιμο Βολιβίας σε Μπιλ Γκέιτς: “Κράτα τις κότες σου, δεν είμαστε ζούγκλα, ούτε 500 χρόνια πίσω”

16.06.2016 17:00
Κράξιμο Βολιβίας σε Μπιλ Γκέιτς: "Κράτα τις κότες σου, δεν είμαστε ζούγκλα, ούτε 500 χρόνια πίσω" - Media

 

Επίθεση έκανε η Βολιβία για το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχους Μπιλ Γκέιτς συμπεριέλαβε και αυτή την χώρα στην δωρεά με 100.000… κότες σε φτωχές χώρες για την ανάπτυξη του πτηνοτροφικού τομέα.

Ο Μπιλ Γκέιτς μάλλον έκανε κατά λάθος αυτή την κίνηση προς την Βολιβία, όμως η Λα Πας απέρριψε εξοργισμένη τη δωρεά του επιχειρηματία, καλώντας τον να εξετάσει καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

«Τι νομίζει, ότι είμαστε 500 χρόνια πίσω και ζούμε στη ζούγκλα χωρίς να ξέρουμε πώς να παράγουμε;» ήταν η ρητορική ερώτηση του βολιβιανού υπουργού Ανάπτυξης Σεζάρ Κοκαρίκο, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόρριψη της δωρεάς.

«Θα έπρεπε να σταματήσει να μιλά για τη Βολιβία» είπε ο υπουργός.

Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών στις οποίες ο Γκέιτς θα δώριζε κοτόπουλα, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, είναι χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η Βολιβία παράγει κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον εγχώριο πτηνοτροφικό συνεταιρισμό, 197 εκατ. κοτόπουλα, με εξαγωγικές δυνατότητες 36 εκατ. πτηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50