search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Παππάς: Για πρώτη φορά αξιολόγηση στην ΕΡΤ – Σε Βεντέτα εξελίσσεται η κόντρα με τον Παναγούλη

17.06.2016 10:21
Ν. Παππάς: «Οικονομικό έγκλημα η άρση προστασίας της α

ίναι η πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια που η ΕΡΤ προχωρά σε διαδικασία αξιολόγησης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

 

«Είναι η πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια που η ΕΡΤ προχωρά σε διαδικασία αξιολόγησης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο υπουργός Επικρατείας αντικρούοντας τα «καρφιά» του Στάθη Παναγούλη περί πλαστών πτυχίων που κυκλοφορούν στο ραδιομέγαρο κάλεσε τον ανεξάρτητο βουλευτή αν έχει συγκεκριμένα στοιχεία να τα αποκαλύψει, ανακοινώνοντας επί της ουσίας την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης στην ΕΡΤ, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρξει και έλεγχος των τίτλων σπουδών.

Στις «βολές» του Στάθη Παναγούλη σχετικά με τα πρόσωπα που καλούνται στην δημόσια τηλεόραση ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η ΕΡΤ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες’ στο γάλα σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. «Η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να καλύπτει όλα τα κόμματα και το κάνει σε βάρος των ειδήσεων κάποιες φόρες. Είναι το μοναδικό κανάλι που διασφαλίζει πλουραλισμό. Στα ιδιωτικά κανάλια δεν γίνεται αυτό», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο Νίκος Παππάς συνέχισε λέγοντας πως τρανό παράδειγμα αποτελεί το δημοψήφισμα καθώς η «ΕΡΤ δεν είχε γίνει δέκτης διαμαρτυριών για άνιση μεταχείριση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν παρουσία στην ΕΡΤ». Και κατέληξε λέγοντας πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση «είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα όσον αφορά την αντικειμενικότητα παρουσίασης θέσεων» ενώ στόχο αποτελεί «το σπάσιμο της υποταγής της δημοσιογραφικής ατζέντας των ιδιωτικών καναλιών στα συμφέροντα των ιδιοκτητών».  

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στους χαρακτηρισμούς που του έχει αποδώσει και στις προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς από τον Στάθη Παναγούλη σχολίασε πως «την προηγούμενη εβδομάδα με είπε γκαουλάιτερ. Θα του έλεγα να συνεχίσει προσπάθεια να μην γίνει φαιδρός» τονίζοντας προς τον ανεξάρτητο βουλευτή ότι έχει ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Απολαμβάνετε το βουλευτικό μισθό και έρχεστε και κάνετε κριτική στο πρόγραμμα που ψηφίσατε» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας πως «κάθεστε σε αυτό το έδρανο λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου». Υπενθύμισε μάλιστα στον ανεξάρτητο βουλευτή ότι έχει περάσει και από τα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς του Στάθη Παναγούλη ότι η κυβέρνηση έχει διαβάσει τον Μαρξ ανάποδα. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56