11/08/2020 12:58:01

Λαγκάρντ όπως... Όλι Ρεν: Ευχήθηκε "καλό κουράγιο" στους Βρετανούς εν όψει δημοψηφίσματος

Λαγκάρντ: Οι αγορές εκτίμησαν λανθασμένα την ψήφο Brexit, αλλά δεν υπήρξε πανικός - Media

 

Παρόμοια φρασεολογία με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει ο Όλι Ρεν όταν ανακοίνωνε το 2010 την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο -αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο- χρησιμοποίησε και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να παροτρύνει (διακριτικά) τους Βρετανούς ψηφοφόρους να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Εύχομαι καλό κουράγιο στους συμπολίτες μας Ευρωπαίους από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της στη Βιέννη, στη διάρκεια της οποίας, χωρίς να ζητήσει ανοιχτά από τους Βρετανούς πολίτες να ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα επιχειρήματα από τους περισσότερους οικονομολόγους κατά του Brexit.
 
Το ΔΝΤ καθυστέρησε την έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, που είχε προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθεί σήμερα, για 24 ώρες λόγω της δολοφονίας της βουλευτή Τζο Κοξ που ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Για τον ίδιο λόγο έχουν ανασταλεί οι εκστρατείες για το δημοψήφισμα.
 
Η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ είναι «ουδέτερο» στην ιδιαιτέρως φορτισμένη πολιτική διαμάχη της Βρετανίας αλλά ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. «Πραγματικά ελπίζω ότι από την ουδέτερη θέση μας μπορούμε τουλάχιστον να ρίξουμε λίγο φως στην οικονομική αξία της μιας ή της άλλης επιλογής», είπε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Βρετανοί έχουν επωφεληθεί από την συμμετοχή της χώρας τους στην Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.