search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12
MENU CLOSE

Βήμα «καλής θέλησης» από Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα προς τους Ευρωπαίους

17.06.2016 13:50
Ευχαριστήρια επιστολή του Πούτιν στο Άγιο Όρος: Σημείο αναφοράς της Ορθόδοξης Πίστης - Media

 

Η Ρωσία είναι «έτοιμη να κάνει ένα βήμα» προς τους Ευρωπαίους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν είναι «εκδικητικός» έπειτα από δύο χρόνια εντάσεων με τους Ευρωπαίους.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους μιλούσε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τις κυρώσεις που της επέβαλε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.

«Θυμόμαστε τον τρόπο που ξεκίνησε όλο αυτό. Δεν ήταν η Ρωσία εκείνη που ξεκίνησε την κατάρρευση (των σχέσεών μας), τα προβλήματα, τις κυρώσεις», είπε.

“Όμως, όπως λέμε στη χώρα μας, δεν είμαστε εκδικητικοί και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας”, πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι αυτό “δεν μπορεί να είναι, εννοείται, μόνο από τη μία κατεύθυνση”.

Ενώπιον ενός ακροατηρίου που περιλάμβανε κυρίως τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ και ξένους επενδυτές, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε να “αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις”.

“Η ΕΕ, παρά τα προβλήματα που γνώρισαν οι σχέσεις μας, παραμένει ένας οικονομικός και εμπορικός εταίρος-κλειδί για τη Ρωσία”, υπογράμμισε. “Δεν είμαστε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει στους γείτονές μας, στην ευρωπαϊκή οικονομία”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ακόμη πως συμφωνεί με τις προτάσεις των ΗΠΑ ένα μέρος της αντιπολίτευσης να ενσωματωθεί στην παρούσα συριακή κυβέρνηση, λέγοντας πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ συμφώνησε πως υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική διαδικασία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως το πιο σημαντικό πράγμα για τη Συρία δεν είναι να αποκτήσει ο Άσαντ τον έλεγχο του εδάφους, αλλά να αποκατασταθεί η συνολική εμπιστοσύνη στις αρχές.

Ο Πούτιν είπε πως η κατάρρευση της Συρίας είναι αναπόφευκτη, αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12