search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Προς πλειστηριασμό το Athens Ledra-Αυστηρά σχόλια από το υπουργείο Εργασίας

17.06.2016 16:29
Προς πλειστηριασμό το Athens Ledra-Αυστηρά σχόλια από το υπουργείο Εργασίας - Media
 
Στις 13 Ιουλίου βγαίνει σε πλειστηριασμό το Athens Ledra, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, μετά την τριμερή συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου, εκπροσώπου της εργοδοσίας και των εκπροσώπων των εργαζομένων του ξενοδοχείου, που παραμένει κλειστό από την 1η Ιουνίου
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπουργείο Εργασίας χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών της εταιρείας που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο Athens Ledra καθώς «αρνείται να πληρώσει τις υποχρεώσεις της», ενώ μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας, των εργαζομένων και του γ.γ. του Υπουργείου διαφάνηκε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο θα γίνει στις 13 Ιουλίου.
 
Το Υπουργείο επαναλαμβάνει ακόμη ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων (πληρωμή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων, προστασία θέσεων εργασίας) και έχει ήδη ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης.
 
Παράλληλα εξετάζει την επίσπευση όλων των προϋποθέσεων για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων. «Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως το Υπουργείο και οι εργαζόμενοι από το ίδιο μετερίζι θα αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη αναλγησία της ιδιοκτήτριας εταιρείας» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 
 
Νωρίτερα, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, έξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, που παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
 
Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεών της, αφού, όπως λένε, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια για να πάρουν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ, όπως τους είχε υποσχεθεί, αλλά και για την καθυστέρηση των διαδικασιών χορήγησης του επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ.
 
Οι εργαζόμενοι με τη συνδρομή του ΠΑΜΕ διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ για την Τρίτη 22 Ιουνίου προγραμματίστηκε συγκέντρωση στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου και πορεία έως την Ακρόπολη, με ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών και των τουριστών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:59