search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Συλλήψεις τριών προσφύγων στην Αυστρία – Με την κατηγορία ότι πολέμησαν στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων

17.06.2016 20:15
Συλλήψεις τριών προσφύγων στην Αυστρία - Με την κατηγορία ότι πολέμησαν στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων - Media

Τρεις αιτούντες άσυλο συνέλαβε η αυστριακή αστυνομία. Για τους συλληφθέντες υπάρχουν υποψίες ότι πολέμησαν ή βοήθησαν ομάδες ανταρτών στη Συρία και το Ιράκ που χαρακτηρίζονται “τρομοκρατικές οργανώσεις” από τη Βιέννη, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι τρεις άνδρες – δύο Ιρακινοι και ένας Σύρος – σχεδίαζαν κάποια επίθεση στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τιρόλου, Χέλμουτ Τόμετς. Όλοι τους συνελήφθησαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Τιρόλου.

Ο Σύρος είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται ότι πολέμησε με το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο, τον Πέτερ Εμ, πιστεύεται ότι σκότωσε 20 άνδρες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αιχμαλώτους πολέμου.

Οι τρεις πρόσφυγες έφτασαν στην Αυστρία πέρυσι, με το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα που ακολουθούσε τη βαλκανική οδό για να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.

Άλλοι δύο μετανάστες προφυλακίστηκαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33