search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:00
MENU CLOSE

Ρόδος: Μαίνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κοντά στο Φράγμα Απολακκιάς (Video-Photos)

18.06.2016 11:13
Αυτό είναι το sms που στέλνουν οι ελληνικές Αρχές σε μετανάστες για να μην περάσουν τα σύνορα - Media

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς.

 

 

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς.

Tριάντα οκτώ πυροσβέστες με 13 οχήματα και 30μελές πεζοπόρο τμήμα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες που καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους. Στο σημείο επιχειρούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει στην περιοχή και οκτώ βυτιοφόρα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, από την οποία προέρχεται το βίντεο και οι φωτογραφίες, η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς και κατευθύνεται προς Σιάννα.

Το μέτωπο προς την Παναγία Σκιαδενή έχει περιοριστεί, ωστόσο άλλαξε η φορά του ανέμου και η φωτιά κατευθύνεται και προς την Ίστριο, δημιουργώντας ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις του νησιού.  

Σύμφωνα με δήλωση στην “Ροδιακή” του προέδρου της Ιστρίου Βασίλη Βουκκή, οι πύρινες “γλώσσες” κυκλώνουν και την Ίστριο με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα λεπτά η εκκένωση του οικισμού.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έχει καταστρέψει περιβόλια, στάβλους και αγροτικά μηχανήματα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:00