search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά απειλεί 4 χωριά (Video)

18.06.2016 13:36
Ρόδος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά απειλεί 4 χωριά (Video) - Media

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πλέον τέσσερα χωριά της Ρόδου, από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη , σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Απολακκιά. 

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται πλέον τέσσερα χωριά της Ρόδου, από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Απολακκιά. 
Ενώ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η πυρκαγιά,  που κινούνταν προς το ομώνυμο χωριό έδειχνε να “αποδυναμώνει” με τους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι, η αλλαγή της φοράς των ανέμων αναζωπύρωσε το πυρινο μέτωπο.

Εκκένωσαν προληπτικά το χωριό Ίστριο 

Οι φλόγες στρέφονται προς το χωριό Ίστριο, με τον Κοινοτάρχη Βασίλη Κουκκή να προχωρά σε προληπτική μερική εκκένωση του χωριού.
“Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Εκκενώνουμε το χωριό, μεταφέροντας κυρίως τους ηλικιωμένους σε γειτονικές περιοχές. Τα σπίτια δεν απειλούνται άμεσα, αλλά αν δεν υπάρξει σύντομα βοήθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της περιοχής σύντομα η φωτιά θα μας κυκλώσει”, δήλωσε στο “topontiki.gr” o κ. Κουκκής.

Σε κίνδυνο, εκτός από το Ίστριο, βρίσκονται επίσης τα χωριά Προφηλιά και Αρνίτσα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο, τέσσερα καναντέρ, δύο αεροσκάφη, ενώ το απόγευμα πρόκειται να αναχωρήσουν για το νησί των Δωδεκανήσων  ενισχύσεις σε έμψυχο δυναμικό και πυροσβεστικά οχήματα, από την Αθήνα.

Πηγή φωτογραφίας- βίντεο: dimokratiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:00