search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:05
MENU CLOSE

Ρόδος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -έρχονται ενισχύσεις από Αθήνα (Photos)

18.06.2016 17:21
Ρόδος: Σε τι οφείλεται ο ο υπερπληθυσμός ελαφιών  - Media

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Φράγμα της Απολακκιάς.

Με συμμάχους τις υψηλές θερμοκρασίες και τον δυνατό αέρα -που έφτανε έως και τα 7 μποφόρ- απείλησε τουλάχιστον τρία χωριά, τα οποία κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες 68 πυροσβεστών (οι 30 πεζοπόρο τμήμα), τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, αλλά και οκτώ βυτιοφόρων των ΟΤΑ, η φωτιά κατάκαιγε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της.

Η απότομη εναλλαγή του αέρα, που έσπρωξε τον απρόσκλητο επισκέπτη σε διαφορετική κατεύθυνση, έσωσε τις περιουσίες των ανθρώπων κρατώντας τις φλόγες έξω από τις αυλές των πρώτων σπιτιών.  

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης πραγματοποιούσαν ρίψεις μέχρι τη δύση του ηλίου και αναμένεται να ξαναπιάσουν …δουλειά με το πρώτο φως της ημέρας.   Ενώ οι αρμόδιοι εκτιμούν πως οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων μέσων απέφεραν αποτελέσματα με τη φωτιά να περιορίζεται σταδιακά.

Αναμένονται ενισχύσεις

Τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσουν και ενισχύσεις (28 πυροσβέστες) από την Αθήνα στο νησί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι πυροσβέστες κάνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί, κυρίως αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε  ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής Α. Σερεντέλλος «ακόμα δεν είμαστε σε μερικό έλεγχο, ευελπιστούμε μέσα στην ημέρα να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:04