search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Στην Αθήνα αύριο ο Γιούνκερ – Οι προτάσεις του ΣΕΒ στον πρόεδρο της Κομισιόν

20.06.2016 10:04
Πενθήμερη επίσκεψη του Γιούνκερ στα Βαλκάνια - Media

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό.

 

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο  Γιούνκερ θα μεταβεί στις 11.00 πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τρίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο  Γιούνκερ, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

 Οι προτάσεις του ΣΕΒ στον Γιούνκερ

Κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) θα ζητήσει ο ΣΕΒ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αύριο, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Ο ΣΕΒ θα επισημάνει ότι η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος θα πρέπει να συνοδευτεί από αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες ενώ χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη γενική συνέλευση ως ψήφο εμπιστοσύνης, «όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να εισέλθει η χώρα μας σε μία αναπτυξιακή τροχιά, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που σε καθημερινή βάση λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που τόσο πολύ έχουν δοκιμασθεί την τελευταία επταετία, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας, ώστε να επανέλθει επιτέλους η χώρα στην κανονικότητα της ανάπτυξης και να αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος στα χρόνια της κρίσης».

Στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Φέσσας αναμένεται να κάνει τρεις επισημάνσεις:

– Πρώτον, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει ούτε με δανεικά, ούτε μόνο με ευρωπαϊκά κονδύλια. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν σε μία χώρα που έχει σχέδιο, στόχους και εργαλεία. Προπάντων όμως χρειάζεται συνεργασία.

– Δεύτερον, ότι «όλοι μαζί, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, κράτος, φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να χαράξουμε μια στρατηγική, που θα συνδυάζει στόχους και δυνατότητες και θα αξιοποιεί όλους τους πόρους στο ανθρώπινο δυναμικό, στις επιχειρήσεις και στους δημόσιους φορείς. Μια στρατηγική που θα εντοπίζει προβλήματα, εμπόδια και δυσκολίες και θα προτείνει λύσεις».

– Και τρίτον ότι: «Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε κάτι να προσθέσουμε, όταν λειτουργούμε εποικοδομητικά. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στη χάραξη μιας κοινής πορείας για να επιλυθεί το μεγαλύτερο ίσως, πρόβλημα της χώρας: Η έλλειψη εμπιστοσύνης. Γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας, δεν μας εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, οι επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται το κράτος και η κοινωνία δεν εκτιμά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. Χτίζοντας εμπιστοσύνη θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο ΣΕΒ θα παρουσιάσει εκτενή μελέτη με 124 «Προτάσεις Πολιτικής για Eπενδύσεις, Aνάπτυξη και Δουλειές» η οποία διαρθρώνεται σε 14 άξονες: Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση, Ενθάρρυνση Παραγωγικών Επενδύσεων, Μείωση Ενεργειακού Κόστους, Προώθηση Ψηφιακών Επικοινωνιών, Επιχειρηματική Εξωστρέφεια, Φορολογική Δικαιοσύνη, Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, Λειτουργικός Χωροταξικός Σχεδιασμός, Εποπτεία Αγοράς και Κανόνες στον Ανταγωνισμό, Σύγχρονο Σύστημα Αδειοδότησης, Δομές Ποιότητας για τη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας, Ποιοτική και Ταχεία Απονομή Δικαιοσύνης, Καλή Νομοθέτηση και Ρυθμιστική Διοίκηση, Περισσότερες και Καλύτερες Θέσεις Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Αύριο θα γίνουν επίσης εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Το ΔΣ πρόκειται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του προέδρου Θ. Φέσσα στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, ενώ νέα μέλη στο ΔΣ αναμένεται να εκλεγούν οι Μιχάλης Τσαμάζ (Όμιλος ΟΤΕ), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Ηρώ Αθανασίου (UNILEVER Ελλάς/Κύπρου), Νέλλη Κάτσου (Pharmaten) και Μιχάλης Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:33