search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:58
MENU CLOSE

Ευρωβουλευτές στέλνουν επιστολή στον Ντράγκι για τις εναλλακτικές νομισματικές πολιτικές

21.06.2016 06:26
«Βόμβα» από Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά «πλήρη έλεγχο» του Facebook εν όψει ευρωεκλογών - Media

Ανοιχτή επιστολή στον Μάριο Ντράγκι με στόχο να θέσουν στην ατζέντα το ζήτημα των εναλλακτικών νομισματικών πολιτικών (helicopter money), απέστειλαν 18 Ευρωβουλευτές….

 

Ανοιχτή επιστολή στον Μάριο Ντράγκι με στόχο να θέσουν στην ατζέντα το ζήτημα των εναλλακτικών νομισματικών πολιτικών (helicopter money), απέστειλαν 18 Ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι Ευρωβουλευτές που συνυπογράφουν, προέρχονται από τρεις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, την Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL), τους Σοσιαλιστές (SD) και τους Πράσινους (Greens), και χτυπούν το καμπανάκι στην ΕΚΤ, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία της ευρωζώνης και να προχωρήσει σε νέες πολιτικές, που θα ενισχύσουν την απαιτούμενη δημοσιονομική ώθηση που έχει ανάγκη η οικονομία.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους προς την ΕΚΤ, οι Ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι «σε μια εποχή που οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης μοιάζουν ακόμα αβέβαιες, και όταν τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα για την ΕΚΤ να εξετάσει ποια εναλλακτικά εργαλεία νομισματικής πολιτικής έχει στη διάθεσή της».

Συνεχίζουν λέγοντας πως η ΕΚΤ θα πρέπει να προβεί «σε πλήρη και σε βάθος ανάλυση των εναλλακτικών πολιτικών για την ποσοτική χαλάρωση (QE) μέσω των χρηματοπιστωτικών αγορών. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις θα περιλαμβάνουν την εισαγωγή  “μερίσματος” για τους πολίτες, χρησιμοποιώντας τα “helicopter money”, και την αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ως πιθανές λύσεις για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω άμεσων δαπανών στην πραγματική οικονομία.»

Τέλος, στην επιστολή προς τον Μάριο Ντράγκι, ασκείται πίεση από τους Ευρωβουλευτές των τριών πολιτικών ομάδων για να λάβει η ΕΚΤ δράση, προκειμένου όπως τονίζουν να μην παρουσιαστεί απροετοίμαστη σε μία μελλοντική επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και να εξετάσει νέα νομισματικά εργαλεία, πέρα από την ήδη εφαρμοζόμενη ποσοτική χαλάρωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:57