search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Συναγερμός για απειλή βόμβας στις Βρυξέλλες – Συνελήφθη ένας ύποπτος

21.06.2016 06:42
Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες - Ψεύτικη η εκρηκτική ζώνη - Media

Συναγερμός σήμανε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Βρυξέλλες όταν υπήρξε απειλή για βόμβα σε κεντρικό εμπορικό κέντρο.

 

Συναγερμός σήμανε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Βρυξέλλες όταν υπήρξε απειλή για βόμβα σε κεντρικό εμπορικό κέντρο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τα καταστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ένας ύποπτος. 

Την ίδια ώρα συγκλήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Κρίσεων. Στην ευρύτερη περιοχή διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους ενώ ανεστάλη η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν πως εντοπίστηκε ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην αστυνομία των Βρυξελλών δηλώνοντας πως φέρει ζώνη με εκρηκτικά. 

 

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας του Βελγίου εξετάζουν τη ζώνη για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για πραγματικά εκρηκτικά ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν  επρόκειτο για εκρηκτικά, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ακόμα από τις βελγικές αρχές.

Παράλληλα, στην κυκλοφορία δόθηκε ξανά η κεντρική λεωφόρος που είχε κλείσει, ενώ και ο σταθμός μετρό κοντά στο εμπορικό κέντρο που είχε κλείσει άνοιξε ξανά, ωστόσο, η πρόσβαση και η έξοδος στο σταθμό επιτρέπονται μόνο δυο σημεία. 

 

Την ίδια στιγμή ο Βέλγος Πρωθυπουργός Τσάρτς Μισέλ μετά τη συνάντηση στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η “κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο” και πως “οι δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν σε επαγρύπνηση”. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31