search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38
MENU CLOSE

Νέες συλλήψεις τζιχαντιστών στο Παρίσι

21.06.2016 12:31
Παρίσι: Άγριο ξύλο από επέμβαση της Αστυνομίας σε παράνομο καταυλισμό προσφύγων (Video) - Media

 

Ενώ στο Βέλγιο φαίνεται ότι ο συναγερμός που χτύπησε το πρωί στις Βρυξέλλες για πιθανό τρομοκρατικά χτύπημα έληξε, στη Γαλλία συνεχίζονται οι έρευνες και συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε ακραίες οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, τρεις οικείοι του Λαροσί Αμπάλα, του δράστη της δολοφονίας ενός αστυνομικού και της συντρόφου του, συνελήφθησαν σήμερα ως ύποπτοι ότι είχαν πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις με στόχο αστυνομικούς, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο ένας από τους τρεις είχε φάκελο για ριζοσπαστικοποίηση. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, είχαν παρακολουθήσει αστυνομικούς κυρίως με την ευκαιρία μιας εορταστικής συγκέντρωσης στον νομό Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού όπου εργάζονταν τα δύο θύματα του Αμπάλα, ο Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και η Τζέσικα Σνεντέρ.

Οι ερευνητές θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν αν οι συλληφθέντες έχουν ή όχι σχέση μ’ αυτή τη διπλή δολοφονία, που διαπράχθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον 25χρονο Λαροσί Αμπάλα. Ο τελευταίος σκοτώθηκε κατά την επέμβαση επίλεκτων αστυνομικών.

Άλλοι δύο οικείοι του τζιχαντιστή, οι Σαάντ Ρατζρατζί και Σαράφ-Ντιν Αμπερούζ, 27 και 29 ετών, είχαν τεθεί υπό κράτηση ήδη από το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας αυτής. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για “διασύνδεση με τρομοκράτη κακοποιό”, καθώς οι δικαστές δεν τους κατηγορούν στο στάδιο αυτό για άμεση συνέργεια στη διπλή δολοφονία. Είχαν καταδικαστεί με τον Αμπάλα τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη δίκη ενός δικτύου που έστελνε τζιχαντιστές στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι ερευνητές βρήκαν στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στην κατοικία του Ραάντ Ρατζρατζί την ιντερνετική διεύθυνση του Φαμπιάν Κλεν. Αυτός ο γάλλος τζιχαντιστής, το όνομα του οποίου εμφανίζεται σε πολυάριθμες υποθέσεις τρομοκρατίας, είναι ο συντάκτης του μηνύματος του Ισλαμικού Κράτους με το οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί (130 νεκροί).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:31