search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Ντράγκι: Η κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται

21.06.2016 14:05
«Καμπανάκι» από Ντράγκι: Δεν ανακάμπτει η ευρωζώνη - Media

 

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να σταθεροποιείται, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Καθοριστικής σημασίας θα είναι -όπως υποστήριξε- η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital controls θα μπορέσουν να χαλαρώσουν, είπε. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, επισήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τα «υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας» σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία αποκτά momentum, αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν υποτονικές» εξήγησε αναλυτικά και επανέλαβε τη δέσμευση της ΕΚΤ να δράσει εκ νέου, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
 
«Η αβεβαιότητα και οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι σημαντική, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων» συνέχισε, στον ίδιο τόνο.
Παράλληλα, ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού και κατέστησε σαφές ότι «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της».
 
Όσον αφορά το Brexit, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δήλωσε έτοιμος για όλα τα σενάρια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:17