23/10/2019 20:19:47

Πόλεμος στο YouTube από 180 διάσημους καλλιτέχνες - Με ανοιχτή επιστολή στο Κογκρέσο

Πόλεμος στο YouTube από 180 διάσημους καλλιτέχνες - Με ανοιχτή επιστολή στο Κογκρέσο - Media

Συνολικά 180 διάσημοι καλλιτέχνες κήρυξαν τον πόλεμο στο YouTube και ζητάνε από την εταιρεία να τους αντιμετωπίζει καλύτερα.

Η Τέιλορ Σουϊφτ, για παράδειγμα, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά εναντίον τεχνολογικών εταιρειών, επειδή πιστεύει ότι δεν εκτιμούν τους καλλιτέχνες.

Το 2014, είχε αποσύρει όλη τη δουλειά της από το Spotify. Τώρα, κήρυξε τον πόλεμο στο YouTube. Η σταρ της ποπ και άλλοι 180 καλλιτέχνες, θέλουν η εταιρεία να τους αντιμετωπίζει καλύτερα.

Στο πλευρό της είναι οι U2, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και οι Kings of Leon, που μεταξύ πολλών άλλων υπέγραψαν μία ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο, ζητώντας τη μεταρρύθμιση του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία, του DMCA, που επιβλέπει στις ΗΠΑ το ζήτημα αυτό στο διαδίκτυο.

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν και εταιρείες, ανάμεσά τους η Sony και η Universal και συντάχθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή, καθώς το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας των ΗΠΑ επανεξετάζει το DMCA και η Δικαστική Επιτροπή της Βουλής έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη νομοθεσία για την πνευματική ιδιοκτησία. Παράλληλα, οι μεγάλες εταιρείες επαναδιαπραγματεύονται τις συμφωνίες τους με το YouTube.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.