16/01/2019 11:28:31

Διαμαρτυρία με χρήση drone: Μοίρασαν χάπι έκτρωσης σε γυναίκες στη Β.Ιρλανδία

Παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνου με… drone - Media

 

Έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών στη Βόρειο Ιρλανδία.

Στη βόρειο Ιρλανδία ισχύει η καθολική απαγόρευση εκτρώσεων και τον Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ απεφάνθη πως η απαγόρευση, μεταξύ άλλων για τα θύματα βιασμού και περιπτώσεις όπου το έμβρυο έχει μια τέτοια σοβαρή ανωμαλία εξαιτίας της οποίας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει έξω από τη μήτρα, σήμαινε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών στη Βόρεια Ιρλανδία.Σε αντίθεση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βόρειο Ιρλανδία είναι ποινικό αδίκημα για να υποβληθούν σε άμβλωση ή να βοηθήσουν άλλο πρόσωπο να το πράξει.

Έτσι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές μετέφεραν χάπια άμβλωσης με τη βοήθεια…drone στη Βόρειο Ιρλανδία διαμαρτυρόμενοι για την άδικη και παράνομη πρακτική.  Γυναίκες που μετείχαν στη δράση πήραν συμβολικά το χάπι, ώστε να τονίσουν πως είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας τι θα κάνει με το σώμα της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.