search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:16
MENU CLOSE

Διαμαρτυρία με χρήση drone: Μοίρασαν χάπι έκτρωσης σε γυναίκες στη Β.Ιρλανδία

22.06.2016 05:51
Παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνου με… drone - Media

 

Έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών στη Βόρειο Ιρλανδία.

 

Έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών στη Βόρειο Ιρλανδία.

Στη βόρειο Ιρλανδία ισχύει η καθολική απαγόρευση εκτρώσεων και τον Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ απεφάνθη πως η απαγόρευση, μεταξύ άλλων για τα θύματα βιασμού και περιπτώσεις όπου το έμβρυο έχει μια τέτοια σοβαρή ανωμαλία εξαιτίας της οποίας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει έξω από τη μήτρα, σήμαινε πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών στη Βόρεια Ιρλανδία.Σε αντίθεση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βόρειο Ιρλανδία είναι ποινικό αδίκημα για να υποβληθούν σε άμβλωση ή να βοηθήσουν άλλο πρόσωπο να το πράξει.

Έτσι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές μετέφεραν χάπια άμβλωσης με τη βοήθεια…drone στη Βόρειο Ιρλανδία διαμαρτυρόμενοι για την άδικη και παράνομη πρακτική.  Γυναίκες που μετείχαν στη δράση πήραν συμβολικά το χάπι, ώστε να τονίσουν πως είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας τι θα κάνει με το σώμα της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10