search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Η Τουρκία στηρίζει Bremain: Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ

22.06.2016 11:34
Τσαβούσογλου: Η συμφωνία για το προσφυγικό δεν είναι δεδομένη - Media

Η Τουρκία θέλει “οπωσδήποτε” η Βρετανία να παραμείνει στην Ένωση των 28, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

 

Η Τουρκία θέλει “οπωσδήποτε” η Βρετανία να παραμείνει στην Ένωση των 28, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.

“Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου παραμονή του καθοριστικού δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη θέση της στην ΕΕ, το μέλλον της και το μέλλον της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Βρετανία υποστηρίζει επί μακρόν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

“Μια έξοδος θα έχει χωρίς καμιά αμφοβολία αρνητικές συνέπειες”, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Το Λονδίνο κατά παράδοση υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά η πιθανή ένταξη της Άγκυρας στην Ένωση ήταν βασικό θέμα στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υποστηρικτές του “Brexit” δήλωσαν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να βυθιστεί από τα εκατομμύρια των Τούρκων σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ένταξη της Άγκυρας δεν είναι παρά μια μακρινή προοπτική και “ίσως χρειαστεί να περιμένουμε έως το έτος 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:26