search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Τα «Τέρατα» της καθημερινότητας (Photos)

22.06.2016 12:18
Τα «Τέρατα» της καθημερινότητας (Photos) - Media

Οι σκηνές καθημερινότητας μετατρέπονται σε κάτι απόλυτα ασυνήθιστο και έξω από την γνώριμη ρουτίνα της καθημερινής ζωής.

 

Οι σκηνές καθημερινότητας μετατρέπονται σε κάτι απόλυτα ασυνήθιστο και έξω από την γνώριμη ρουτίνα της καθημερινής ζωής.

Πως; Ο Jasper St Aubyn West: σκιτσάρει τέρατα σε απόλυτα φυσιολογικές, καθημερινές στιγμές.

Ο Τζάσπερ βλέπει τον κόσμο μέσα από τον φακό της μηχανής του, τού πέρασε η ιδέα ότι ίσως η φωτογραφία του να ήταν καλύτερη αν είχε μέσα τέρατα που θα προσπαθούσαν να φάνε τον οποιονδήποτε.

Ο ίδιος, σχεδιαστής, φωτογράφος, animator και άλλα πολλά, έχει ως έδρα του την Αδελαΐδα, στην Αυστραλία.

Τη σκέψη την έκανε σ’ ένα ταξίδι του στο Λας Βέγκας. Από την πρώτη μέρα εκεί, εξομολογείται, δεν είχε όρεξη να τραβήξει πολλές φωτογραφίες. «Ο καθένας είχε μια φωτογραφική μηχανή»!

«Συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να υπήρχαν άπειρες χιλιάδες φωτογραφίες του ίδιου θέματος, τραβηγμένες απ’ την ίδια ακριβώς γωνία» λέει ο Tail Jar – αυτό είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. «Μ’ έβαλε σε σκέψεις να βρω έναν κάπως πιο μοναδικό τρόπο να τεκμηριώνω τα ταξίδια μου» συνεχίζει.

Όμως, γιατί τέρατα;

 «Παιδάκι, είχα εμμονή με τη δουλειά του Jim Henson, τις σειρές “The Labyrinth” και “The Storyteller”. Τα stop-motion πλάσματα που δημιουργούσε ο Ray Harryhousen με επηρέασαν πολύ, επίσης. Το ίδιο κι οι ταινίες τρόμου της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Έβρισκα, πάντα, ελκυστικό τον συνδυασμό φανταστικών πλασμάτων να “συνομιλούν” με τον πραγματικό κόσμο. Όταν απέκτησα ένα iPad Pro, είπα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δοκιμάσω αυτήν την ιδέα, αφήνοντας λίγα τέτοια πλάσματα να διαρρεύσουν στον πραγματικό κόσμο» δήλωσε στο Lost At E Minor.

Πόσο χρόνο του παίρνει να σχεδιάσει τα τερατάκια:

«Δέκα, είκοσι λεπτά το πολύ. Προσέχω να εντοπίζω κάτι ενδιαφέρον να φωτογραφίσω και μετά, μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο, σκιτσάρω. Δεν το πολυδουλεύω στο μυαλό μου, γενικά το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου το σχεδιάζω».

«Στην αρχή, έβαλα στον εαυτό μου μια πρόκληση: Να σκιτσάρω ένα την ημέρα, για έναν ολόκληρο μήνα. Τώρα που πέρασε αυτός ο μήνας, δεν έχω τον ίδιο ρυθμό, αλλά βλέπω ευκαιρίες για τέρατα παντού, οπότε τακτικότατα θα τ’ αφήνω να μπαίνουν στον κόσμο (μας)», προειδοποιεί.

Πότε να περιμένουμε καινούργια ταξίδια του (παρέα με τέρατα);

Ο Τζάσπερ για λόγους δουλειάς θα υποχρεωθεί να μετακινηθεί ανάμεσα σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας. Ενημερώνει, κι εκτιμά ότι θα έχει το νου του για τίποτα τέρατα στον δρόμο. Θα ήθελε όμως να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι/κυνήγι τεράτων από τη μια άκρη της Αμερικής στην άλλη.

Ή να ψάξει για τέρατα στην Ευρώπη. «Πιθανά, μια σειρά “Τέρατα του Λονδίνου”. Ποιος ξέρει;» δηλώνει.

Δείτε εδώ τα σκίτσα του Τζάσπερ:  http://mashable.com/2016/04/17/monsters-everyday-situation/#DfvSM2xn_5q2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:23