search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:13
MENU CLOSE

Ένα… «σύντομο ανέκδοτο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1922
23-06-2016
23.06.2016 03:00
koytsoympas_tsipras.jpg

Την πόρτα του Μαξίμου είναι προγραμματισμένο να περάσει νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο γε­νικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο του κύκλου των επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση. Πάγια θέση του ΚΚΕ, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, αποτελεί η καθιέρωση της απλής και άδολης αναλογικής, χωρίς το όριο του 3% και μπόνους εδρών.

 

Την πόρτα του Μαξίμου είναι προγραμματισμένο να περάσει νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ο γε­νικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο του κύκλου των επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον νέο εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση. Πάγια θέση του ΚΚΕ, σχετικά με τον εκλογικό νόμο, αποτελεί η καθιέρωση της απλής και άδολης αναλογικής, χωρίς το όριο του 3% και μπόνους εδρών.

Πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Δημή­τρης Κουτσούμπας είχε αναφερθεί στις διεργασί­ες για τον νέο εκλογικό νόμο.

«Η απλή αναλογική είναι ένα σύ­στημα δημοκρατίας στα πλαίσια του αστικού συστήματος που ζούμε. Και βεβαίως με αυτή την έννοια την πα­λεύουμε και τη θέλουμε. Να είναι όμως απλή αναλογική. Γιατί υπάρ­χουν πολλά ζητήματα. Ακόμα και η κατάτμηση των περιφερειών, το εξή­γησα και στον κ. Τσίπρα στη δίωρη συνάντηση, πλήττει τα μικρά κόμματα», σημείωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου

ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στη διερευνητική συνάντη­ση που είχε με τον πρωθυπουργό τον περασμένο Ιανουάριο.

«Πλήττει το ΚΚΕ, πλήττει άλλα κόμ­ματα. Διότι τα μικρά κόμματα, επει­δή βγάζουν μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, κυρίως τη βγάζουν μέσα από μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρ­χουν πολλοί βουλευτές. Εκεί μπορεί να καθορίσει ένα κόμμα να βγάλει τον γενικό του γραμματέα αν θέλει, τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, τον πρώτο, τον δεύτερο, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δη­λαδή τα στελέχη που θα στελεχώσουν τη μελλοντική Κοινοβουλευτική Ομά­δα. Γιατί, άμα τον βγάλει στην Κολοπετινίτσα, γιατί έτσι θα γίνει τώρα, δεν θα μπορείς να ρυθμίσεις πού θα τον βάλεις υποψήφιο, στην επαρχία; Κα­ταλαβαίνετε, λοιπόν, άρα ότι πλήττει τα μικρά κόμματα. Άρα αυτό που λέ­νε, να είναι μικρότερες οι περιφέρειες, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Άλλο έχουν στο μυαλό τους» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας αξίζουν τα συγχαρητήρια του Γιούνκερ, τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αξίζουν στο ακέραιο τα συγχαρητή­ρια του προέδρου της Κομισιόν, αφού υλοποιούν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, όπως και οι προηγούμενες κυβερνή­σεις, ενώ προετοιμάζουν και τον νέο γύρο επίθεσης, εν όψει της αξιολόγη­σης του φθινοπώρου. Το κρίσιμο είναι να προετοιμαστεί ο λαός, που βλέπει τους επαίνους των ευρωενωσιακών παραγόντων προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ οργανώνοντας τον αγώ­να του», αναφέρει το ΚΚΕ.

Εξάλλου, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τις εξαγγελίες Τσίπρα για «δίκαιη ανάπτυ­ξη» ως το πιο σύντομο ανέκδοτο. «Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ για “δίκαιη ανάπτυξη”, που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις-κέρδη του κεφαλαίου και τα δι­καιώματα των εργαζομένων, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου. Μόνο που δεν προκαλεί γέλιο», ανέ­φερε σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ όχι μόνο δεν κατήργησε κανένα αντιλαϊ­κό μέτρο απ’ αυτά που υλοποίησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόσθεσε και νέα. Η ανάπτυξη που υπόσχεται οικοδομείται με τα ίδια υλικά: Για τον λαό συνεχής φοροαφαίμαξη, ανερ­γία, περικοπές σε μισθούς και συντά­ξεις, τσάκισμα εργασιακών κι ασφα­λιστικών δικαιωμάτων. Ενώ για το κε­φάλαιο εκποίηση δημόσιας περιου­σίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χαριστικές ρυθμίσεις, όπως αυτά που περιέχει ο αναπτυξιακός νόμος», κατέ­ληξε το ΚΚΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10