search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Πως έστησε απάτη για παράνομο στοίχημα μέσω facebook 19χρονος από την Εύβοια

22.06.2016 17:12
Πως έστησε απάτη για παράνομο στοίχημα μέσω facebook 19χρονος από την Εύβοια  - Media

 

Απάτη με παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο είχε στήσει 19χρονος από την Εύβοια. Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 19χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο ψηφιακών και διαδικτυακών ερευνών που έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω και της διεξαγωγής του Euro.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σελίδα στο facebook, o χρήστης της οποίας προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά για την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, για να είναι πειστικός, ισχυρίζονταν ότι διέθετε «έγκυρες» πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχημάτων.

Όπως πρόεκυψε, η διαχείριση της σελίδας γινόταν από 19χρονο, στην Εύβοια.

Στις 16 Ιουνίου 2016 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 19χρονου, και από τον έλεγχο στα ψηφιακά του μέσα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35