search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Ένταση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λάρισα – Φωτιές σε στρώματα και είδη ρουχισμού

22.06.2016 19:53
Ένταση σε προσφυγικό καταυλισμό στη Λάρισα - Φωτιές σε στρώματα και είδη ρουχισμού - Media

 

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε στον προσωρινό προσφυγικό καταυλισμό στο Κυψελοχώρι Λάρισας το απόγευμα της Τετάρτης, με τους πρόσφυγες, που διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά τους εκεί, να βάζουν φωτιά σε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, δεκάδες πρόσφυγες άναβαν φωτιές με κρεβάτια, στρώματα, είδη ρουχισμού και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Νωρίτερα σήμερα, είχε ξεκινήσει μετ΄ εμποδίων η προσωρινή εκκένωση του χώρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί προκάτ οικισμοί.

Οι πρόσφυγες αρνούνταν να κατέβουν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στο Κυψελοχώρι, σε ανενεργό στρατόπεδο και ζητούσαν να μεταφερθούν αλλού, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η δομή του Κουτσοχέρου πρέπει να εκκενωθεί, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν διαδικασίες εγκατάστασης 200 προκάτ οικίσκων οι οποίες θα διαρκέσουν επί δίμηνο. Ως εκ τούτου, οι 619 πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι το πρωί βρισκόταν εκεί, πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε από το μεσημέρι επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού η οποία όμως «σκόνταψε» στην άρνηση των πρώτων Αφγανών μεταναστών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με πέντε λεωφορεία στο Κυψελοχώρι, να μείνουν στην νέα δομή καθώς ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες εκεί είναι χειρότερες από ότι στο Κουτσόχερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:35