search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:59
MENU CLOSE

Πώς το Brexit απειλεί το Game of Thrones

23.06.2016 06:29
Από τα κουστούμια του Star Wars και του Game of Thrones, ράβουν ιατρικές στολές (Video) - Media

Στις κάλπες προσέρχονται οι Βρετανοί πολίτες για να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν επιθυμούν την έξοδό τους από αυτή.  

 

Στις κάλπες προσέρχονται οι Βρετανοί πολίτες για να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή αν επιθυμούν την έξοδό τους από αυτή.  Και οι δυο πλευρές έχουν επιστρατεύσει όλα τα επιχειρήματα που έχουν στη διάθεσή τους για να πείσουν του ψηφοφόρους είτε υπέρ του Brexit είτε υπέρ  Bremain, με το τελευταίο επιχείρημα που επιστράτευσε η πλευρά του Bremain να προσπαθεί να παρακινήσει όλους όσοι δεν σκέφτονται καν να κατέβουν να ψηφίσουν να αλλάξουν στάση.

Η πλευρά, λοιπό, υπέρ της παραμονής αυτή τη φορά δεν μιλά για κάποιον πολιτικό ή άμεσα εμπορικό και οικονομικό λόγο. Αυτή τη φορά καλεί τους Βρετανούς να αναλογιστούν τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στη δημοφιλή σειρά Game of Thrones.

Και εξηγεί:

Αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ε.Ε., ταυτόχρονα θα φύγει και από την Ε.Ε. η Βόρειος Ιρλανδία η οποία αποτελεί την κύρια χώρα γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς του καναλιού ΗΒΟ.

Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό για την σειρά καθότι, λόγω του ότι έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος παραγωγής ανά επεισόδιο, βασίζει μεγάλο μέρος της παραγωγής επεισοδίων της στα χρήματα που λαμβάνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση και η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης κατά μήκος της Ε.Ε.. Το Game of Thrones δημιουργεί κάθε χρόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Βόρειο Ιρλανδία, Ισπανία  αλλά και σε άλλες χώρες όπου επιλέγονται για τα γυρίσματα των επεισοδίων.

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άρα της Βορείου Ιρλανδίας σημαίνει αυτόματα πως η επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα κοπεί και πως η παραγωγή της σειράς θα έχει λιγότερα χρήματα στη διάθεσή της. Ενδεχομένως αυτό να πλήξει την ποιότητα των επεισοδίων ξεκινώντας από το τελικών αποτέλεσμα των κλασσικών επικών σκηνών μάχης που έχει  η σειρά. Παράλληλα, θα υπάρξουν ερωτήματα αναφορικά με τη συνέχεια του σεναρίου αν θα πρέπει να τραβήξουν σκηνές σε περισσότερες από μια χώρες.

Σίγουρα, αναφέρει η πλευρά του Bremain, αν οι πολίτες επιλέξουν να φύγουν από την Ε.Ε. το Game of Thrones έχει το βεληνεκές να βρει τα κεφάλαια που του λείπουν και να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν. Ωστόσο, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις παραγωγές ταινιών και ξένων τηλεοπτικών σειρών είναι πολύ μεγάλο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56