search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:15
MENU CLOSE

Βιτριόλι στο πρόσωπο της κοινωνίας

02.12.2009 08:59
Βιτριόλι στο πρόσωπο της κοινωνίας - Media

Νέο σοκ μας επεφύλασσε η πρωτομηνιά του Δεκεμβρίου: Ένα χρόνο μετά την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα με βιτριόλι, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες στην υγεία της Βουλγάρας συνδικαλίστριας των καθαριστριών του κρατικού ΗΣΑΠ, ένα δεύτερο κρούσμα ήρθε σήμερα να μας υπενθυμίσει ότι η μαφία που τρομοκρατεί τις εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας είναι πάντα εδώ. Το θύμα είναι η συνδικαλίστρια των καθαριστριών της Θεσσαλονίκης Βενετία Μανωλοπούλου, εργαζόμενη στο επίσης κρατικό αεροδρόμιο «Μακεδονία», το αυτοκίνητο της οποίας περιλούστηκε με οξύ…

Νέο σοκ μας επεφύλασσε η πρωτομηνιά του Δεκεμβρίου: Ένα χρόνο μετά την επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα με βιτριόλι, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες στην υγεία της Βουλγάρας συνδικαλίστριας των καθαριστριών του κρατικού ΗΣΑΠ, ένα δεύτερο κρούσμα ήρθε σήμερα να μας υπενθυμίσει ότι η μαφία που τρομοκρατεί τις εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας είναι πάντα εδώ.

Το θύμα είναι η συνδικαλίστρια των καθαριστριών της Θεσσαλονίκης Βενετία Μανωλοπούλου, εργαζόμενη στο επίσης κρατικό αεροδρόμιο «Μακεδονία», το αυτοκίνητο της οποίας περιλούστηκε με οξύ.

Αυτή τη φορά η επίθεση δεν έγινε με την αγριότητα που γνώρισε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία, ένα χρόνο μετά, δεν έχει δει τους ενόχους της εναντίον της επίθεσης να προσάγονται στη Δικαιοσύνη. Τίποτε όμως δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία:

* Η σημερινή επίθεση, λίγες μόνον ημέρες μετά την… επικήρυξη των δραστών της επίθεσης κατά της Κούνεβα, μοιάζει να περιφρονεί ανοιχτά και να περιγελά τη νεόκοπη νοοτροπία των επικηρύξεων.

* Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – κρυμμένη πίσω από τον φερετζέ των επικηρύξεων – ακόμη δεν έχει κάνει την ελάχιστη κίνηση απόσυρσης του νόμου των κυβερνήσεων Σημίτη που καθιέρωσε την ύπαρξη των εταιρειών ενοικίασης εργαζόμενων.

* Ως αποτέλεσμα αυτής της τρισάθλιας πρακτικής, ακόμη μια φορά μια εργαζόμενη, αν και απασχολείται σε δημόσιο οργανισμό, είναι έρμαιο των ορέξεων των «νταβατζήδων» ενός σκοτεινού χώρου που εκμεταλλεύεται κατά τον αισχρότερο τρόπο την εργασία πάμφτωχων ανθρώπων.

Η κυβέρνηση, αν και αυτό το περιστατικό μείνει ατιμώρητο, σε λίγο θα χάσει κάθε έλεγχο, αφού η δολοφονική πρακτική των «νταβατζήδων» θα επεκταθεί καλυπτόμενη από το βαθύ σκοτάδι της ατιμωρησίας. Ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης ακούνε; Πράξεις περιμένουμε, όχι – κι άλλα – λόγια.

Τέλος, χωρίς αυτό να είναι το σημαντικότερο, ας υπενθυμίσουμε σε υπεύθυνους και ανεύθυνους ότι ο Δεκέμβριος μόλις άρχισε και όσο περισσότερη καύσιμη ύλη συσσωρεύεται τόσο το χειρότερο…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13