search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Κογκρέσο των ΗΠΑ: Δεν συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή παρά την καθιστική διαμαρτυρία (Video)

23.06.2016 13:53
Κογκρέσο των ΗΠΑ: Δεν συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή παρά την καθιστική διαμαρτυρία (Video) - Media
 
Παρά την εντυπωσιακή και πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία στην οποία προέβησαν βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, προσπαθώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να υποχρεώσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να θέσει σε ψηφοφορία νομοσχέδιο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.
 
Έχοντας την υποστήριξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικοί βουλευτές άρχισαν χθες καθιστική διαμαρτυρία, πρωτοφανή στην πρόσφατη ιστορία του Κογκρέσου, ωθώντας τον πρόεδρο της Βουλής και έναν εκ των ισχυρών ανδρών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Πολ Ράιαν να χρησιμοποιήσει το σφυρί του για να συγκαλέσει συνεδρίαση αργά μέσα στη νύχτα.
 
Ο Ράιαν, ο οποίος χαρακτήρισε την καθιστική διαμαρτυρία «διαφημιστικό τέχνασμα», αρνήθηκε να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για δύο νομοσχέδια που ζητούσαν οι Δημοκρατικοί: το ένα επεκτείνει τον έλεγχο του ιστορικού των υποφήφιων αγοραστών πριν από οποιαδήποτε αγορά όπλου σε εμπορικές εκθέσεις ή στο διαδίκτυο και το άλλο εμποδίζει να αποκτούν όπλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στις λίστες αυτών που βρίσκονται υπό παρακολούθηση για τρομοκρατία.
 
Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε αμφισβήτηση του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, το οποίο περιλαμβάνεται στο Σύνταγμα. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για άλλα ζητήματα, ενώ οι Δημοκρατικοί βουλευτές φώναζαν «No bill, no break» (αν δεν υπάρξει νομοσχέδιο, δεν θα γίνει διάλειμμα), για να διαμαρτυρηθούν.
 
Οι Δημοκρατικοί ζητούσαν από τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών να ματαιώσουν τις διακοπές για την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου, καθώς οι βουλευτές πρόκειται να αναχωρήσουν από απόψε από την αμερικανική πρωτεύουσα. Έπειτα από μια ψηφοφορία σήμερα τα χαράματα για τον ιό Ζίκα, 15 ώρες μετά την έναρξη της καθιστικής διαμαρτυρίας, η συνεδρίαση αναβληθηκε για δύο εβδομάδες και οι Ρεπουμπλικανοί άρχισαν να φεύγουν από το κτίριο.
 
Όμως γύρω στους 20 δημοκρατικοί βουλευτές παρέμεναν στο κτίριο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, χωρίς να είναι σαφείς οι προθέσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη συνέχιση της διαμαρτυρίας τους. Η καθιστική διαμαρτυρία έστειλε «ένα ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο δημοκρατικός βουλευτής Στένι Χόιερ. «Ο αγώνας θα συνεχιστεί όταν το Κογκρέσο επαναλάβει τη συνεδρίασή του» στις 5 Ιουλίου, πρόσθεσε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:28