search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Κλείνει όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της η Γερμανία

30.05.2011 06:46
Κλείνει όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της η Γερμανία - Media

Μέχρι και το 2022 θα κλείσει όλους τους πυρηνικούς της σταθμούς η Γερμανία, μετά την πρόσφατη καταστροφή στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μέχρι και το 2022 θα κλείσει όλους τους πυρηνικούς της σταθμούς η Γερμανία, μετά την πρόσφατη καταστροφή στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η Γερμανία πρόκειται να είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Νόρμπερτ Ρότγκεν έπειτα από σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι επτά παλιοί αντιδραστήρες καθώς και το πυρηνικό εργοστάσιο Κρουέμελ δεν θα επαναλειτουργήσουν. Ακόμη άλλοι έξι θα απενεργοποιηθούν έως το 2021 και ακόμη τρεις έως το 2022. Είχε προηγηθεί η σύσταση επιτροπής από την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να διερευνήσει αυτό το ζήτημα μετά και την τεράστια καταστροφή στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Η πυρηνική βιομηχανία έχει αντιδράσει εκτιμώντας ότι ένα πρόωρο κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη βιομηχανία της Γερμανίας.  Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, πολλές αντι-πυρηνικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Γερμανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:13