search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:04
MENU CLOSE

Τι φοβάται η αγορά μετά την Ηλεκτρονική και την Μαρινόπουλος

24.06.2016 07:08
Τι φοβάται η αγορά μετά την Ηλεκτρονική και την Μαρινόπουλος - Media

Η υπόθεση του λουκέτου της Ηλεκρονικής Αθηνών και της τρικυμίας στην Μαρινόπουλος σίγουρα δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Γνώστες και μη ήταν ενήμεροι για τα προβλήματα της αλυσίδας του Γιάννη Στρούτση, που για χρόνια έδινε μια άνιση μάχη απέναντι σε πολυεθνικούς γίγαντες.

 

Η υπόθεση του λουκέτου της Ηλεκρονικής Αθηνών και της τρικυμίας στην Μαρινόπουλος σίγουρα δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Γνώστες και μη ήταν ενήμεροι για τα προβλήματα της αλυσίδας του Γιάννη Στρούτση, που για χρόνια έδινε μια άνιση μάχη απέναντι σε πολυεθνικούς γίγαντες. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, άλλωστε και το άδοξο τέλος ενός σημαντικού «αδύναμου κρίκου» προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση. Και παράλληλα διαμόρφωσε το ερώτημα για το επιχειρείν, εάν υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι κρίκοι… Η περίπτωση της Μαρινόπουλος (ανεξάρτητα από την κατάληξή της που δεν έχει ακόμη κριθεί) έδειξε ότι η κρίση μπορεί να απειλήσει και τους ισχυρότερους.

Όμως, όπως επισημαίνουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, πραγματικότητα παραμένει ότι σε όσους κλάδους τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά και ο ανταγωνισμός ασφυκτικός, η πιθανότητα για έναν αδύναμο κρίκο να …σπάσει, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Διόλου τυχαίο ότι μετά την επιβολή των capital controls πέρυσι το καλοκαίρι, τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων επαναλαμβάνουν σχεδόν …μονότονα το ίδιο συμπέρασμα: τη διαμόρφωση μιας αγοράς δύο ταχυτήτων στην οποία οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, ενδεχομένως διευρύνοντας τα μερίδια και βελτιώνοντας το προφίλ τους, ενώ οι ασθενέστεροι αδυνατούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους και συνεχίζουν να περιστρέφονται στη δίνη των ζημιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:03