search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:08
MENU CLOSE

Όταν το Διαδίκτυο γίνεται μικρός βάλτος…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1922
23-06-2016
25.06.2016 03:00
a_anakoinosi_2016-1.jpg

Ο Κωνσταντίνος είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος που συνεχώς αναζητά απαντήσεις στην επι­στήμη που τόσο αγαπά κι αποφάσισε ν’ αφιερώσει τη ζωή του. Τον τελευταίο καιρό ειδι­κεύεται στην έρευνα πάνω στα «μυστήρια» του Διαδικτύου και τη σχέση μας μ’ αυτό.

 

Ο Κωνσταντίνος είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος που συνεχώς αναζητά απαντήσεις στην επι­στήμη που τόσο αγαπά κι αποφάσισε ν’ αφιερώσει τη ζωή του. Τον τελευταίο καιρό ειδι­κεύεται στην έρευνα πάνω στα «μυστήρια» του Διαδικτύου και τη σχέση μας μ’ αυτό.

Έτσι, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διατα­ραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο διοργανώνει το 5 ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife2016, το οποίο και αποτελεί το κεντρικό event μιας σειράς εκδη­λώσεων που εντάσσονται σε ένα θεματικό τετραήμερο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα από σήμε­ρα και μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Εθισμού στο Διαδίκτυο και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής δρ Κωνσταντίνος Σιώμος, «το κεντρικό θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι η ομαλή ένταξη των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητά μας, ενώ στο Συνέδριο eLife2016 θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο με στόχο την προσέγγιση του εθισμού στο Δι­αδίκτυο, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, των κοινωνικών προεκτάσεων της τεχνολογίας και των εφαρμογών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην Υγεία και στη ζωή μας. Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα εγχείρημα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1ο eLife Kids Congress, το πρώτο Συνέδριο για παιδιά, όπου 400 μαθητές 11-13 ετών θα είναι οι σύνεδροι και θα εκπαιδευτούν στη θετική διαδικτυακή χρήση και συμπεριφορά. Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, διοργανώνοντα ι μουσικές εκδηλώσεις κα ι εκδηλώσεις τέχνης ώστε να δομηθεί μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση για κάθε νέο εφηβικής και προε­φηβικής ηλικίας».

Πολύτιμος συνεργάτης του Κ. Σιώμου, ο δρ Χαράλαμπος Τσέκερης, αντιπρόεδρος του eLife 2016 και επιστημονι­κός συνεργάτης του ΕΚΠΑ και της Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος συμπληρώνει: «Το eLife2016 φιλοδοξεί να συνει­σφέρει σε ένα γενικό πλαίσιο δημόσιας κατανόησης και συζήτησης των αναδυόμενων σχέσεων μεταξύ κοινωνίας και Διαδικτύου. Οι σχέσεις αυτές είναι πολύπλοκες και επομένως απαιτούν σύνθετες ερμηνευτικές προσεγ­γίσεις και συνεργασία όλων των επιστημονικών κλάδων».

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί μια μεγάλη σειρά θεμάτων που κυρίως αφορούν τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου, τη διαδικτυακή επικοινωνία και τη διαχείρισή της, τις δυνητικές κοινότητες και τα μέσα κοι­νωνικής δικτύωσης, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) και τις πολιτικές και ηθικοπρακτικές τους προεκτάσεις, τις έξυπνες πόλεις και τις ευφυείς μεταφορές, τις συνά­ψεις τέχνης και Διαδικτύου, αλλά και την προσαρμογή του ανθρώπινου εγκεφάλου στις νέες τεχνολογίες. «Η κριτική σύλληψη των παραπάνω θεμάτων μπορεί να μας προετοιμάσει καλύτερα εν όψει της έλευσης της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης» συμπληρώνει ο Χ. Τσέκερης.

Το ραντεβού είναι στο μαγευτικό «Καζάρμα», στην υπέρο­χη λίμνη Πλαστήρα, που είναι όμορφη όλες τις εποχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30