search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Ξάνθη: Η πατρίδα του Δημόκριτου αποκαλύπτεται στο κοινό

25.06.2016 11:32
Ξάνθη: Η πατρίδα του Δημόκριτου αποκαλύπτεται στο κοινό - Media

Από το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο ιστορικός οικισμός των Αβδήρων της Ξάνθης, η πατρίδα του Δημόκριτου, εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο την συντήρηση, αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη των αρχαίων και την απόδοση του αρχαιολογικού χώρου στο κοινό.

 

Από το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο ιστορικός οικισμός των Αβδήρων της Ξάνθης, η πατρίδα του Δημόκριτου, εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο τη συντήρηση, αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη των αρχαίων και την απόδοση του αρχαιολογικού χώρου στο κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης θα παρουσιάσει στο κοινό σήμερα στις 7.30 το απόγευμα τα αποτελέσματα του τελευταίου έργου, που είχε τίτλο «Συντήρηση – Αποκατάσταση – Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Αβδήρων» και ήταν ενταγμένο στο «Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΕΣΠΑ 2007-2013».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ξενάγηση από τις υπεύθυνες του έργου αρχαιολόγους Κωνσταντίνα Καλλιντζή και Μαρία Χρυσάφη στις αποκαταστημένες ενότητες του αρχαιολογικού χώρου, ανακοίνωση τοίχου με τα πεπραγμένα του έργου, έκθεση προπλάσματος αφής του Εργαστηρίου Κοροπλαστικής για άτομα με προβλήματα όρασης και για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, προβολή power point με εικόνες από τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ στην διάθεση του κοινού θα υπάρχουν και φυλλάδια μεταγραμμένα στο σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης. Η βραδιά θα κλείσει με φιλική συμμετοχή της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δήμου Αβδήρων με μαέστρο την Παναγιώτα Καβαρατζή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11