search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:32
MENU CLOSE

Σαλβίνι: Το βρετανικό μάθημα απευθύνεται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης

25.06.2016 15:59
Ρέντσι: Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό - Media

Την ευχή η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της εξέφρασε ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

 

 

Την ευχή η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της εξέφρασε ο γραμματέας της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

«Θα ήθελα η Ιταλία να ελέγξει και πάλι το νόμισμά της, τις τράπεζες, την γεωργία, τη αλιεία, το εμπόριο και τα σύνορά της», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Πάρμα. «Το ότι αφήσαμε να μας διοικήσουν άλλοι, μασόνοι, γραφειοκράτες και άνθρωποι της χρηματοοικονομικής εξουσίας, δεν μας βγήκε σε καλό», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο επικεφαλής της Λέγκας σχολίασε ότι «οι λαοί είναι και πάλι σε θέση να επιλέξουν, να εργασθούν, να αποφασίσουν και οι επιλογές τους μπορούν να μετρήσουν» διότι «το βρετανικό μάθημα απευθύνεται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

«Για το θέμα των σχέσεων με την Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες», υποστήριξε ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Λέγκα θα αρχίσει να συλλέγει υπογραφές με στόχο να οργανωθεί και στην Ιταλία δημοψήφισμα παρόμοιο με αυτό που διεξήχθη στη Βρετανία. Ωστόσο είναι γνωστό πως το ιταλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων που να αφορούν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31