search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Εμπρός μάρς για την τρίτη φάση εμβολιασμού

01.12.2009 11:23
Εμπρός μάρς για την τρίτη φάση εμβολιασμού - Media

Ξεκίνησε σήμερα η τρίτη φάση του εμβολιασμού, που αφορά τα άτομα από 6 μηνών έως 49 ετών.

Ξεκίνησε σήμερα η τρίτη φάση του εμβολιασμού, που αφορά τα άτομα από 6 μηνών έως 49 ετών.

Η  υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξέφρασε την  εκτίμηση ότι περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι είχαν κάνει μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής το εμβόλιο της γρίπης, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν εμβολιαστεί 75.658 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στόχος του υπουργείου είναι να «τσιμπηθούν» όλοι όσοι έχουν πάθει πανικό γρυποφοβίας  και για αυτό προσπαθούν να αυξήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα από 354 σε 527 μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτά και τα εμβολιαστικά κέντρα των Νομαρχιών.

Το  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ο  αριθμός των θανάτων από τη νέα γρίπη έχει φτάσει στους 20 ενώ άλλα τρία άτομα με υποκείμενο νόσημα ή με λευκό ιστορικό διασωληνώθηκαν και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Επίσης σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται μία 22χρονη έγκυος  η οποία εισήχθη στο Ιπποκράτειο. Η  νεαρή γυναίκα  βρισκόταν στην 30η εβδομάδα της κύησης όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πνευμονία όπου αποδείχτηκε θετική στον ιό Η1Ν1. «Οι γιατροί έκριναν ότι ήταν προτιμότερο να υποβληθεί σε καισαρική τομή η οποία ήταν μία επιτυχής επέμβαση. Το νεογνό νοσηλεύεται λόγω προωρότητας στην εντατική νεογνών διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση και αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της προωρότητας . Η 22χρονη νοσηλεύεται στην εντατική ενηλίκων, είναι διασωληνωμένη σε σταθερή κατάσταση με μία μικρή βελτίωση και περιμένουμε τις εξελίξεις» πρόσθεσε ο διοικητής του Ιπποκράτειου κ. Παντελιάδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58