search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Δύσκολες πολιτικές στιγμές για Μπερλουσκόνι

30.05.2011 17:56
Δύσκολες πολιτικές στιγμές για Μπερλουσκόνι - Media

Άσχημα τα πράγματα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που είδε τα ποσοστά του κόμματος του να υποχωρούν.

Άσχημα τα πράγματα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που είδε τα ποσοστά του κόμματος του να υποχωρούν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός παραδέχθηκε τη μεγάλη ήττα της παράταξής του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σχολιάζοντας εν είδει προειδοποίησης: πως: «οι κάτοικοι θα μετανιώσουν πικρά πολύ σύντομα» για την επιλογή τους. Ήττα της κεντροδεξιάς στο Μιλάνο – γενέτειρας του Καβαλιέρε – ενώ και στη Νάπολη, την Τεργέστη και το Κάλιαρι η κεντροαριστερά κερδίζει μάλλον άνετα.

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών έκλεισαν την Δευτέρα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και τα αποτέλεσμα φέρνουν τον Ιταλό πολιτικό αντιμέτωπο με μία ήττα-σοκ, μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, που θα πλήξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι χάσαμε. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Η κυβέρνηση πρέπει όμως να συνεχίσει την πορεία της, διότι αν κάποιος αναλύσει προσεκτικά τη σημερινή ψήφο θα δει ότι σε μεγάλο βαθμό δε σχετίζεται με την κυβερνητική δραστηριότητα». Όσο για τους Μιλανέζους και τους Ναπολιτάνους πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην πάθουν τίποτα κακό».

Ο Καβαλιέρε προσδιόρισε ως άμεσους στόχους την κυβερνητική δράση την απλούστευση της γραφειοκρατίας, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και τη στήριξη του ιταλικού νότου. «Είχα κουβέντα με τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» ανέφερε, χωρίς να πείθει καθώς την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος των «άσπονδων συμμάχων του Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο, καυτηρίασε τα αποτελέσματα λέγοντας: «Εμείς της Λέγκας κάναμε το καθήκον μας. Άλλος έχασε 75000 ψήφους στο Μιλάνο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:36