search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν Μπουτάρη: Ζητεί γραπτές εξηγήσεις από υπάλληλο που έλαβε μέρος σε κινητοποίηση

27.06.2016 08:45
Μπουτάρης: Λάθος ο χρόνος και ο τρόπος που τοποθετήθηκα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ - «Με έβριζαν όλοι» - Media

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ότι ζητά εξηγήσεις από εργαζόμενη στο δήμο επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις, εξέδωσε η ΔΑΣ εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ότι ζητά εξηγήσεις από εργαζόμενη στο δήμο επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις, εξέδωσε η ΔΑΣ εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους: “Με έγγραφό του ο δήμαρχος Θεσ/νίκης Μπουτάρης ζητά από τη συμβασιούχο συναδέλφισσα Σοφία Εξαδακτύλου «να παρέχει εγγράφως τις εξηγήσεις» της γιατί έλαβε μέρος σε κινητοποίηση. Το έγγραφο του δημάρχου επικαλείται αναληθή γεγονότα, που του έγιναν γνωστά, όπως λέει, από «έγγραφο της υπηρεσίας και σχετική αναφορά του αντιδημάρχου». Η συναδέλφισσα κατηγορείται ότι «έκλεισε την πόρτα στο αμαξοστάσιο» και «παρακώλυσε» τη λειτουργία της υπηρεσίας» Καθαριότητας. Πράγματι, τον περασμένο Φλεβάρη, η συναδέλφισσα μαζί με άλλους συναδέλφους συμμετείχαν σε κινητοποίηση, αποχή από εργασία Κυριακές και αργίες, που κάλεσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Θεσ/νίκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσ/νίκης. Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε γιατί οι εργαζόμενοι του δήμου ήταν, και παραμένουν, απλήρωτοι για νυχτερινά- εξαιρέσιμα για μήνες.

Μιλώντας στο αμαξοστάσιο έπεισαν συναδέλφους να αψηφήσουν απειλές και εκβιασμούς και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ούτε «εμπόδισαν» ούτε «παρακώλυσαν» κανέναν”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΑΣ και προσθέτει:

“Η συναδέλφισσα Σοφία είναι πρόεδρος της Εργασιακής Επιτροπής στον δήμο Θεσ/νίκης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσ/νίκης- του σωματείου στο οποίο είναι εγγεγραμμένη η πλειοψηφία των συμβασιούχων του δήμου Θεσ/νίκης, αφού τα σωματεία του δήμου δεν τους δέχονται ως μέλη. Η συναδέλφισσα συμμετέχει και πρωτοστατεί στην προσπάθεια της οργάνωσης των αγώνων των εργαζομένων για μόνιμη- σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και καιρό, είτε με «νουθεσίες» είτε με απειλές, προσπαθούν να κάμψουν την αγωνιστικότητά της.

Ενοχλούν τη διοίκηση Μπουτάρη οι εργαζόμενοι που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Η ενέργεια αυτή, να ζητηθούν γραπτές εξηγήσεις από τη συναδέλφισσα επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση, είναι προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων.

Καλούμε τον δήμαρχο Θεσ/νίκης να πάρει πίσω το έγγραφό του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι όποια μέθοδο και να ακολουθήσει δεν πρόκειται να κάμψει την αγωνιστικότητά εργαζομένων, ειδικά αυτών που συσπειρώνονται στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις”.

Tέλος η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Τρίτη, στις 5 μμ, για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

 

Πηγή: thestival.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50