20/01/2019 20:41:36
1.12.2009

Στο παρά πέντε απετράπη πειρατεία σε ελληνικό πλοίο

Στο παρά πέντε απετράπη πειρατεία σε ελληνικό πλοίο - Media

Με τη ρίψη νερού και φωτοβολίδων κατάφεραν οι 8 Έλληνες και οι 16 αλλοδαποί συνάδελφοί τους, μέλη πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου "ΣΙΚΙΝΟΣ" που έπλεε 550 ν.μ. Ν.Α. του Ομάν, να αποτρέψουν την πειρατεία των ενόπλων που επέβαιναν σε ταχύπλοο εξωλέμβιο σκάφος και οι οποίοι, σύμφωνα με το Λιμενικό, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Η πειρατική επίθεση εξελίχθηκε τα ξημερώματα, όταν δίπλα στο ελληνικό τάνκερ, που έχει νηολόγιο Πειραιά 10752 και είχε αποπλεύσει από το Σουδάν για την Κίνα, "πλεύρισε" ταχύπλοο σκάφος με ενόπλους που άνοιξαν πυρ.

Όμως ο Έλληνας πλοίαρχος φαίνεται ότι ήταν προετοιμασμένος, αφού μέλη του πληρώματος άρχισαν να εκτοξεύουν με μάνικες νερό αλλά και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα οι ένοπλοι πειρατές να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λ.Σ. το ελληνικό δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρία "Κυκλάδες Μαριτάϊμ", με έδρα τον Πειραιά, συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του, ενώ όλοι οι ναυτικοί του είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.