search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:01
MENU CLOSE

BR-ετανοί εικαστικοί και καλλιτέχνες αντιδρούν στο EXIT (Photos)

27.06.2016 13:03
BR-ετανοί εικαστικοί και καλλιτέχνες αντιδρούν στο EXIT (Photos) - Media

Πως αντέδρασαν διεθνείς εικονογράφοι, αρχιτέκτονες και designers; Δείτε τα σκίτσα που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

 

Πως αντέδρασαν διεθνείς εικονογράφοι, αρχιτέκτονες και designers; Δείτε τα σκίτσα που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

Υπέρ του «Remain» είχε, στη συντριπτική πλειονότητά της, ταχθεί η κοινότητα των Βρετανών ντιζάινερς και αρχιτεκτόνων ενόψει του δημοψηφίσματος για παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή έξοδο από αυτήν. Την επομένη, όταν έγινε γνωστό ότι το 52% των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας επέλεξε την αποχώρηση, αντέδρασαν. Προβληματισμένοι.Κάποιοι πιο ψύχραιμοι, άλλοι λιγότερο.

Ο Τζες Θορπ παρουσίασε έναν μπογιατζή που καλύπτει ένα από τα 12 αστέρια με μπλε χρώμα – το χρώμα που είναι το φόντο της σημαίας, η οποία σχεδιάστηκε από τον Paul M G Levy, το 1955. 

«Αυτή δεν ήταν μία απόφαση που ελπίζαμε να πάρει η χώρα… Στο γραφείο μας, σκεφτόμαστε σοβαρά να ξεκινήσουμε λίστα υπογραφών για το Λονδίνο με αίτημα “Ευρώπη, ξαναπάρτε μας μαζί σας» δήλωσε ο αρχιτέκτονας Πολ Γουάιτ, διευθυντής του γραφείου Buckley Gray Yeoman.

Από τη Νταϊάν Κρούγκερ, σε ένα σκίτσο που πρωτοεμφανίστηκε στην Wall Street Journal, ένας χάρτης της Ευρώπης, με τις χώρες ραμμένες με κλωστή μεταξύ τους και ένα γιγάντιο ψαλίδι να κόβει τις κλωστές που ενώνουν το Νησί με την Ήπειρο.

«Τι εφιάλτης!» αναφωνεί ο αρχιτέκτονας Ρότζερ Χόκινς, συνιδρυτής του γραφείου HawkinsBrown. «Η έλλειψη κατάλληλου δημόσιου διαλόγου στο δημοψήφισμα ήταν ανησυχητική… Πέσαμε θύματα αεροπειρατείας από μία κοντόφθαλμη λογική του Εγγλεζούλη».

Στην αρμαθιά μπαλονιών, στο σκίτσο του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Αντρέα Ανιέλι, που καθένα τους αντιπροσωπεύει μια χώρα της Ε.Ε., η κλωστή του μπαλονιού “Ηνωμένο Βασίλειο” έχει μόλις κοπεί.

«Σήμερα, οι σπουδές για Βρετανούς στην Design Academy Eindhoven από 1.984 ευρώ το χρόνο, έγινε 8.575 ευρώ για ένα Μπάτσελορ και 14.554 ευρώ το χρόνο για ένα Μάστερ (δίδακτρα για εκτός Ε.Ε. χώρες)» επισήμανε η ντιζάινερ Ίλζε Κρόφορντ, ιδρύτρια του StudioIlse. «Θα είναι, εν γένει, πολύ πιο δύσκολο για το ταλέντο να διασχίζει σύνορα. Όχι κάτι καλό».

Στη γελοιογραφία του Μάριαν Καμένσκι, τα θαλάσσια ρεύματα έχουν παρασύρει τις Βρετανικές Νήσους χαμηλά στον Ατλαντικό, στο ύψος της Σενεγάλης. «Άγκα,άγκα!» ακούγεται από τις Βρετανικές Νήσους.«Ούγκα,ούγκα!», η απάντηση από τη Μαύρη Ήπειρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10