search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Πανικός στην Ευρώπη από τα μολυσμένα αγγουράκια

31.05.2011 07:07
Πανικός στην Ευρώπη από τα μολυσμένα αγγουράκια - Media

14 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους στη Γερμανία, από βακτηριακή γαστρεντερίτιδα που πιθανώς σχετίζεται με την κατανάλωση μολυσμένων αγγουριών.

14 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους στη Γερμανία από βακτηριακή γαστρεντερίτιδα που πιθανώς σχετίζεται με την κατανάλωση μολυσμένων αγγουριών.

Κρούσματα έχουν επίσης σημειωθεί στη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Πολωνία. Τα περισσότερα κρούσματα ωστόσο αφορούν Γερμανούς επισκέπτες ή τουρίστες που επέστρεψαν από Γερμανία.

Η λοίμωξη προέρχεται από το βακτήριο Escherichia coli, ένα μικρόβιο με πολλά διαφορετικά στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων είναι τοξικά και δυνητικά θανατηφόρα.

«Μέχρι σήμερα, η επιδημία αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες που έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, και η μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί ποτέ στη Γερμανία» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Το πιθανότερο είναι ότι η επιδημία προκλήθηκε από οργανικά ισπανικά αγγούρια, η προέλευση ωστόσο της μόλυνσης δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, επισήμανε ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Εκτίμησης Κινδύνου,  Άντρεας Χένσελ.

«Έχουμε μεν εντοπίσει τα λεγόμενα παθογόνα εντεροαιμορραγικής E.coli σε αγγούρια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευθύνονται για το σύνολο της επιδημίας» σημείωσε ο Χένσελ.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την προέλευση του βακτηρίου, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε και να κινηθεί νομικά εναντίον όσων έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας δεν έχουν εισαχθεί «ύποπτα» μη επεξεργασμένα λαχανικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07