search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:09
MENU CLOSE

Στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

27.06.2016 15:56
Στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - Media

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια, λόγω της αλλαγής της φοράς των ανέμων, που γύρισαν σε νοτιά, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ελπίδες υπάρχουν, ωστόσο, από την τελευταία μετεωρολογική πρόγνωση που κάνει λόγο για εξασθένηση των ανέμων μέσα στις επόμενες ώρες. Ήδη, εξάλλου, ενισχύονται τα πεζοπόρα τμήματα.

Νωρίτερα, η απότομη αλλαγή των ανέμων οδήγησε την πυρκαγιά να κάνει «στροφή» προς το νότιο μέτωπο στην κοινότητα «Πράσινο».

Εκτιμάται ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 10.000 στρέμματα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της τελευταίας διετίας σε Αττική – Βοιωτία.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει εξαπλωθεί σε μια πολύ μεγάλη έκταση, με περίμετρο χιλιομέτρων και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, με τρεις κατευθύνσεις.

Το ένα μέτωπο εξελίσσεται προς την πλευρά των οικισμών Πάνακτο, Πράσινο και Λεύκα, ένα νότια της Στεφάνης και ένα ακόμα προς τα ανατολικά, προς τις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ και τα νταμάρια Φράγκου.

Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά η πυρκαγιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις από το απόγευμα, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων και πολλές μεγάλες εστίες εξακολουθούν να κατακαίνε, μέσα σε χαράδρες και δύσβατά σημεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση από τα πυροσβεστικά οχήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33