search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35
MENU CLOSE

Το ίδιο βιολί…

31.05.2011 09:31
Το ίδιο βιολί… - Media

Κι ενώ ένα κομμάτι της κυβέρνησης προσπαθεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση – και μετά βλέπουμε –, ένα άλλο κομμάτι, πάλι της κυβέρνησης, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, με τους συνδικαλισταράδες και τους πρασινοφρουρούς, ανθίσταται επί των επάλξεων και κάνει ό,τι μπορεί να τις ακυρώσει.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Κι ενώ ένα κομμάτι της κυβέρνησης προσπαθεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση – και μετά βλέπουμε –, ένα άλλο κομμάτι, πάλι της κυβέρνησης, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, με τους συνδικαλισταράδες και τους πρασινοφρουρούς, ανθίσταται επί των επάλξεων και κάνει ό,τι μπορεί να τις ακυρώσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει και συναινεί στην ουσία της και στην πεμπτουσία της – μην γίνει και καμιά στραβή και πάρει την εξουσία να διαχειριστεί αυτή τις επόμενες δόσεις –, ωστόσο βγάζει και τον Τσε Γκεβάρα… που κρύβει μέσα της λέγοντας και… δυο λόγια παραπάνω. Το δε υπόλοιπο κομματικό σύστημα πάει λέγοντας· τα γνωστά που τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε. Παραδίπλα, η κοινωνία εγκλωβισμένη μέσα σ’ αυτό τον ασφυκτικό κομματικό κλοιό παριστάνει κι αυτή την ακομμάτιστη. Έτσι το Σύνταγμα κατακλύζεται από αγανακτισμένους πολίτες, με ωραίες και ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά άκαιρες ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Και ποιο είναι αυτό; Ότι δεν αλλάζουμε. Η χώρα βουλιάζει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς θα τη γλιτώσουμε κι αυτή τη φορά ξεγλιστρώντας, όχι αλλάζοντας νοοτροπία.

Πριν από μερικές μέρες επαγγελματίας οδηγός επισκέφτηκε στο αρμόδιο υπουργείο την επίσης αρμόδια υπηρεσία για να καταθέσει το επαγγελματικό του δίπλωμα προκειμένου να βγει στη σύνταξη. Έκπληκτος τότε άκουσε το αρμόδιο (το αρμόδιος στη χώρα μας αποτελεί θέσφατο) όργανο του υπουργείου να τον επιτιμά σχεδόν λέγοντάς του επί λέξει: «Καλά χαζός είσαι; Γιατί το καταθέτεις το δίπλωμά σου; Κάνε μια υπεύθυνη δήλωση πως το έχασες, έλα να σου βγάλουμε καινούργιο, και μετά μας καταθέτεις το παλιό και κρατάς εσύ το καινούργιο να κάνεις κανένα έξτρα μεροκάματο».

«Ξέρεις», συμπλήρωσε ο υπό σύνταξη φίλος οδηγός, «οι περισσότεροι οδηγοί σχολικών λεωφορείων είναι συνταξιούχοι με παρόμοιες άδειες. Τους προτιμούν γιατί δεν τους πληρώνουν ασφάλειες και τους δίνουν μικρότερο μηνιάτικο, αυτοί πάλι τα παίρνουν μαύρα και είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Η ελληνική κυβέρνηση που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη νεοελληνική αυτή ευρηματικότητα, θα προσφέρει την πρώτη ουσιαστική υπηρεσία στην πατρίδα και τον λαό. Το δεύτερο ουσιαστικό βήμα θα γίνει όταν παρόμοιες σκέψεις δεν θα περνάνε καθόλου από το μυαλό μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35