search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:10
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Μπαντ Σπένσερ

28.06.2016 12:35
«Έφυγε» ο Μπαντ Σπένσερ - Media

 

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπαντ Σπένσερ. O διάσημος πρωταγωνιστής των σπαγγέτι γουέστερν της δεκαετίας του ’60 και ’70 πέθανε χθες Δευτέρα (27/6) στη Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τον αποχαιρέτησε με ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Αντίο Μπαντ Σπένσερ, σε αγαπήσαμε πολύ».

Ο Κάρλο Πεντερσόλι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Νάπολη στις 31 Οκτωβρίου 1929 και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά του στη Ρώμη. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση κι όταν εγκατέλειψε την αθλητική του καριέρα στράφηκε στην υποκριτική. Η καριέρα του απογειώθηκε μαζί με το κινηματογραφικο του δίδυμο, τον Τέρενς Χιλ, με τον οποίο έπαιξαν σε πάνω από είκοσι ταινίες ξεκινώντας το 1968 με το σπαγγέτι γουέστερν «God Forgives, I Don’t».

Με το πέρασμα των χρόνων, ο Μπαντ Σπένσερ ενεπλάκη όλο και περισσότερο στο γράψιμο σεναρίων για την τηλεόραση. Παρέμεινε δραστήριος και εκτός σινεμά ανοίγοντας αεροπορική εταιρία, καθώς και μια εταιρία παιδικών ρούχων. Αργότερα δοκίμασε ανεπιτυχώς τις δυνάμεις του και στην πολιτική με το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως επέλεξε το ψευδώνυμο «Μπαντ Σπένσερ» εξαιτίας της αγάπης του στη μπίρα Budweiser και στον Αμερικανό ηθοποιό Σπένσερ Τρέισι. Ο Μπαντ Σπένσερ ήταν παντρεμένος από το 1960 με τη Μαρία Αμάτο με την οποία είχε τρία παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09