search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:01
MENU CLOSE

«Γαλάζια» καταγγελία στην εξεταστική για offshore στην «Αυγή» – Τι απαντά η εφημερίδα

28.06.2016 14:28
«Γαλάζια» καταγγελία στην εξεταστική για offshore στην «Αυγή» - Τι απαντά η εφημερίδα - Media

 

Με την καταγγελία εκ μέρους της ΝΔ για την ύπαρξη offshore εταιρείας στο μετοχολόγιο της εφημερίδας “Αυγή” ξεκίνησε ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Οι “γαλάζιοι” βουλευτές Νότης Μηταράκης και Κώστας Τζαβάρας, κατά την διάρκεια της ακρόασης του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, υποστήριξαν ότι στο μετοχολόγιο της “Αυγής” υπάρχει offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο και η οποία διατηρεί το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας, ζητώντας από το στέλεχος της τράπεζας να τους απαντήσει αν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της offshore και αν πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο. Η τράπεζα, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, βλέπει ως αυτοτελή εταιρεία κάθε μέσο ενημέρωσης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, λίγο αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία υποστήριξε ότι η “Αυγή” προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή. “Τα όσα λέγονται είναι προς δημιουργία εντυπώσεων» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως “αντιλαμβάνομαι ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και όλοι γνωρίζουμε τις τριγωνικές σχέσεις συναλλαγής της ΝΔ με τα ΜΜΕ και τις τράπεζες” και πως προκαλεί εντύπωση το γεγονος ότι η ΝΔ δεν έχει πει λέξη για τα 900 εκατ. που έλαβε ως “θαλασσοδάνεια”.

 

Η απάντηση της «Αυγής»

Άμεση ήταν η απάντηση της εφημερίδας, η οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ένα κείμενο με τίτλο: «Η Αυγή, τα θαλασσοδάνεια και ο Μηταράκης».

Στο κείμενο αναφέρεται:

«Ως γνωστόν ο αντιπερισπασμός είναι μια προσφιλής τακτική σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης για να αντιπαρέλθουν κάποια ακανθώδη για τα ίδια θέματα.

Ο γνωστός, κυρίως για την παραπολιτική του δραστηριότητα κ. Μηταράκης της ΝΔ πήγε σήμερα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς τα κόμματα, κατά βάση προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχαν το τραπεζικό σύστημα τα προηγούμενα χρόνια, και ρώτησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Φραγκιαδάκη, τι γνωρίζει για την κυπριακή off shore, που βρίσκεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής και τι σχέση έχει αυτή με το δάνειο των 900.000 ευρώ.

Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν εδώ και ώρες ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού Τύπου να διερωτάται τι συμβαίνει με την off shore της Αυγής και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.

Και τώρα ας μπούμε στο θέμα… Α.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33