search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Ο κύκλος του αίματος στην Τουρκία: Περισσότερες από 20 επιθέσεις σε ένα χρόνο (Photos-Video)

29.06.2016 05:46
Ο κύκλος του αίματος στην Τουρκία: Περισσότερες από 20 επιθέσεις σε ένα χρόνο (Photos-Video) - Media

Σοκαρισμένη είναι η τουρκική ,αλλά και η παγκόσμια κοινωνία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Σοκαρισμένη είναι η τουρκική ,αλλά και η παγκόσμια κοινωνία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Η διπλή αυτή βομβιστική επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια εξαιρετικά μακριά λίστα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά Τούρκων πολιτών, αλλά και ξένων, καθότι από τον Ιούνιο του 2015 ένα «λουτρό αίματος» έχει ξεκινήσει στην χώρα, με περισσότερες από 20 επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία. Οι επιθέσεις έγιναντόσο με παγιδευμένα οχήματα και εκρηκτικούς μηχανισμούς όσο και μέσα από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ορισμένες από τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες την τουρκική κοινωνία ήταν οι παρακάτω:

5 Ιουνίου 2015 : Προεκλογική συγκέντρωση του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Επρόκειτο για μια ειρηνική προεκλογική συγκέντρωση του κουρδικού κόμματος ενόψει των τουρκικών εκλογών της 7ης Ιούνη.  Από την επίθεση- την ευθύνη της οποίας δεν έχει αναλάβει κάποιος επίσημα- σκότωσε 2 άτομα και τραυμάτησε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

 

20 Ιουλίου 2015: Βομβιστική Επίθεση στην πόλη Σουρούτς.

Η πόλη βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα, 10 χιλιόμετρα από την πόλη Κόμπανι της Συρία. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 33 άτομα και περισσότερα από 104 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η επίθεση έγινε την ώρα ομιλίας από ΜΚΟ και οργανώσεις νέων αναφορικά με την ανοικοδόμηση της πόλης της Κόμπανι. Την επόμενη μέρα ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

 

10 Οκτωβρίου 2015: Διπλή βομβιστική επίθεση έξω από τον σταθμό των τρένων στην Αγκυρα.

Πρόκειται για μια εκ των φονικότερων επιθέσεων στην Τουρκία.Η επίθεση στέρησε τη ζωή σε 103 και τραυμάτισε άλλους 400. Στόχος της επίθεση φαίνεται να ήταν η ειρηνική διαδήλωση κατά της σύγκρουσης του τουρκικού κράτους με τους Κούρδους στον νότο της χώρας. Επίσημα την ευθύνη δεν την ανέλαβε κάποιος, ενώ ο ένας εκ των βομβιστών ταυτοποιήθηκε πως ήταν αδερφός ενός εκ των δραστών της επίθεσης στη Σουρούτς λίγους μήνες πριν.

12 Ιανουαρίου 2016: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

‘Ενας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην πλατεία Σουλτάναχμετ της πόλη, σκοτώνοντας 10 τουρίστες και τραυματίζοντας άλλους 15

17 Φεβρουάριο 2016: Επίθεση στην Άγκυρα

Ένα παγιδευμένο όχημα επιτέθηκε σε στρατιωτική πομπή αυτοκινήτων σε ώρα αιχμής. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 60. Την ευθύνη την ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ).

13 Μαρτίου 2016 :  Έκρηξη στην Άγκυρα.

Αυτή τη φορά η έκρηξη έγινε σε μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης, την πλατεία Κιζιλάϊ. Την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα ενώ τραυματίστηκαν περισσότερα από 125 άνθρωποι. Την ευθύνη για την επίθεση  ανέλαβαν τα ΤΑΚ.

19 Μαρτίου 2016: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη φονική επίθεση στην Άγκυρα, μια νέα έκρηξη συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη. Από την επίθεση πέθαναν τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 36. οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ISIS ή το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

27 Απριλίου 2016: Επίθεση στην Μπρούσα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Τζαμί της πόλης λίγο πριν ξεκινήσει μια κηδεία. Ένα άτομο σκοτώθηκε από την επίθεση, ενώ τραυματήστικαν 13 άτομα. Η  στιγμή της επίθεσης, όπου να σημειωθεί ήταν γυναίκα βομβίστρια, έχει μάλιστα καταγραφεί και σε βίντεο.

1 Μαΐου 2016: Επίθεση στη Γκαζίαντεπ

Την 1η Μαΐου ένα παγιδευμένο όχημα ανατινάχθηκε μπροστά από ο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη της νοτιάς Τουρκίας. Δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 22 τραυματίστηκαν.  Κανείς δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη, αλλά οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ISIS.

7 Ιουνίου 2016: Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ακόμα μια έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Βεζνετζιλέρ. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 7 αστυνομικοί. Από την έκρηξη ζημιές έπαθαν κτίρια και καταστήματα που βρίσκονταν ακόμα και 50 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57