search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:00
MENU CLOSE

Την επαναφορά των βασανιστηρίων ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ

29.06.2016 09:26
Την επαναφορά των βασανιστηρίων ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ - Media

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρεία Ντόναλντ Τραμπ σοκάρει για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

 

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αμερικανική προεδρεία Ντόναλντ Τραμπ σοκάρει για ακόμα μια φορά την κοινή γνώμη των ΗΠΑ.

Σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στην θέση του για αποκλεισμό των Μουσουλμάνων από την είσοδο στην χώρα και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Λέγοντας πως «πρέπει να πολεμήσουμε την φωτιά με φωτιά», τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των βασανιστηρίων για τους συλληφθέντες για τρομοκρατία  ή άλλα στυγερά εγκλήματα, ζητώντας πιο συγκεκριμένα την επαναφορά του διαβόητου βασανιστηρίου του «waterboarding». 

Το «waterboarding» είναι μια μορφή εικονικού πνιγμού την οποία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και η CIA ως μέθοδο ανάκρισης κρατουμένων κυρίως συνδεδεμένων με την Αλ Κάιντα. Το συγκεκριμένο βασανιστήριο απαγορεύτηκε το 2009 από τον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος και δέχθηκε επίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους για την κίνησή του αυτή.

Να σημειωθεί πως η πρόταση Τράμπ για επαναφορά του βασανιστηρίου ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατουρκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ η ανακοίνωση της πρόθεσής του να επαναφέρει το βασανιστήριο συνοδεύτηκε και από τις  επευφημίες χιλιάδων οπαδών που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:57